Mansikkalan sillan laakeriremontti on toistaiseksi saatu pakettiin, mutta 24 laakeria odottelee vielä korjausta  — "Ovat elinkaarensa loppupuolella"

Korjaustöiden aikana vaikuttaneet kaistajärjestelyt on purettu ja Lappeenrannan suuntaan menevä liikenne on jälleen palautettu normaaliksi.

Hannu Ojala

Autoilijat saavat huilata Mansikkalan sillan liikennejärjestelyistä taas hetkisen, mutta laakeriurakalle kaavaillaan jatkoa.
Autoilijat saavat huilata Mansikkalan sillan liikennejärjestelyistä taas hetkisen, mutta laakeriurakalle kaavaillaan jatkoa.

Vuoksen yli johtavan Kuutostien Mansikkakosken sillan laakeriremontti on tältä erää saatu päätökseen. Yhden tukilinjan kaikkien neljän laakerin korjaustyöt alkoivat pääsiäisen jälkeen ja urakka saatiin valmiiksi aikataulussa ennen juhannusta. Sillan ylittävä liikenne on korjaustöiden päättymisen myötä palautunut jälleen nelikaistaiseksi.

 — Tältä erää hommat olivat tässä. Korjaustöissä ei ilmennyt mitään erikoisempaa. Loput 24 laakeria on tilattu ja ne tulevat syksyyn mennessä, kertoo urakoitsija Destian työmaapäällikkö Matti Korhonen.

Mansikkakosken sillan kymmenessä tukilinjassa on yhteensä 42 laakeria, joista loputkin vaihdetaan laakerityypin kestävyysongelman vuoksi. Asia etenee nyt kilpailutuksella, josta vastaa Kaakkois-Suomen ELY-keskus. Destia on mukana urakkakilpailutuksessa.

— Puoli vuotta on urakoitsijan arvio ilman, että olen nähnyt suunnitelmia. Riippuu tietysti siitä, miten tilaajalla riittää rahat, Korhonen arvioi.

Nyt päätökseen saatu urakka suoritettiin kiinteällä summalla, jonka hintalappu oli noin 200 000 euroa. Uusin vika laakereissa havaittiin viime vuoden lopulla, juuri aiemman korjausurakan valmistuttua.

 — Sillassa ei tämän korjauksen yhteydessä havaittu rikkinäisiä rakenteita, mutta laakerit ovat elinkaarensa loppupuolella ja kaikki on sinänsä mahdollista. Silta kaipaisi peruskorjausta, Korhonen sanoo.

Loppujen laakereiden vaihto tarkoittaisi samanlaisia liikennejärjestelyitä kuin mitä sillalla on tähänkin mennessä totuttu näkemään.