Syyttäjä vaatii pitkää tuomiota taposta — Lappeenrantalainen mies tunnusti ampuneensa toisen miehen ilmakiväärillä

Syytetty haluaa mielentilatutkimukseen. Kansliapäätös tulee elokuun lopulla.

Moises Garibay

Arkistokuva.
Arkistokuva.

Kihlakunnansyyttäjä vaatii lappeenrantalaiselle miehelle pitkää 9-10 vuoden vankeustuomiota taposta ja laittomasta uhkauksesta.

Syyttäjän toissijaisena vaatimuksena Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa esillä olevassa tapauksessa on törkeä kuolemantuottamus. Tuomio annetaan kansliapäätöksenä 26. elokuuta.

Syytetty on esitutkinnassa tunnustanut ampuneensa uhria ilmakiväärillä päähän. Samalla mies kiisti, että hänen tarkoituksenaan olisi ollut tappaa.

Tapahtumat sattuivat syytetyn kodissa Nuijamaalla kuluvan vuoden toukokuussa. Syytetty latasi ensin ilmakiväärin keittiössään ja meni sen jälkeen olohuoneeseen, jossa olivat uhri ja paikalla ollut nainen.

Syytetty ampui olohuoneessa uhriaan lähietäisyydeltä päähän niin, että luoti osui oikean silmän alapuolelle ja tunkeutui sen jälkeen silmän läpi kallon sisään. Uhri kuoli luodista saamiinsa aivovammoihin.

Ampumisen jälkeen syytetty nosti ilmakiväärin kohti paikalla ollutta naishenkilöä ja uhkasi tätä väkivallalla. Syytetty tunnusti myös tämän.

Selkeää motiivia tapahtumille ei ollut. Miehet olivat riidelleet aiemmin, mutta he olivat sopineet asiat.

Tapahtumien aikana molemmat miehet olivat vahvasti päihtyneitä. Se on syyttäjän mukaan saattanut vaikuttaa syytetyn väkivaltaiseen käytökseen.

Syytetyn puolustus esitti mielentilatutkimusta syytetylle. Käräjäoikeus ottaa kantaa myös siihen elokuun lopussa annettavassa tuomiossa.

Syytetty on ollut viranomaisten huomassa 11. toukokuuta lähtien.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset