EU:n ruoka-apua on jaossa noin 500 kassia Imatrankoskella ensi torstaina - hakijoita kehotetaan pitämään turvavälit ja noudattamaan paikan päällä annettuja ohjeita

Avun tarvitsijoiden määrä on kasvanut nopeasti myös Imatran seurakunnan suuntaan. Diakoniatyön avustusrahat kuluvat vauhdilla. Pelastakaa lapset -yhdistys on toimittanut lahjakortteja lapsiperheille jaettavaksi.

Anu Pakarinen

Avun tarve kasvaa koronan aiheuttamien talousvaikeuksien vuoksi. Arkistokuvassa EU:n ruoka-apukasseja pakkaamassa Irma Mattero.
Avun tarve kasvaa koronan aiheuttamien talousvaikeuksien vuoksi. Arkistokuvassa EU:n ruoka-apukasseja pakkaamassa Irma Mattero.

Viikoittaiset ruokajakelut ovat tauolla koronarajoitusten vuoksi. EU:n ruoka-apua on kuitenkin tarjolla Imatralla ensi viikon torstaina.

Jaossa on noin 500 peruselintarvikkeita sisältävää kassia.

– Toivomme hakijoiden pitävän turvavälit ja noudattavan paikan päällä annettuja ohjeita, sanoo jakelusta vastaavan Imatran työnhakijat -yhdistyksen puheenjohtaja Timo Mykrä.

EU:n ruoka-apukasseja toimittavat myös Imatran seudun pelastakaa lapset -yhdistys, Imatran seurakunta ja Imatran helluntaiseurakunta suoraan omille kontakteilleen.

Ruokajakelu tapahtuu Imatrankosken Ay-talolla entisissä Jyskin tiloissa torstaina 9. huhtikuuta kello 10–15.

– Ihmiset päästetään sisään yksi kerrallaan ja he kulkevat tilan läpi kassin kanssa, kertoo Mykrä.

Seurakunnalla mahdollisuus rahankeräykseen

Avun tarvitsijoiden määrä on koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi kasvanut myös Imatran seurakunnan diakoniatyössä.

– Avustusmäärärahat menevät nopeassa tahdissa, kertoo kirkkoherra Arto Marttinen Imatran seurakunnasta.

Jos diakoniatyön avustusmäärärahat loppuvat, on seurakunnalla mahdollisuus järjestää rahankeräys ahdingossa olevien auttamiseksi.

Imatran seudun pelastakaa lapset -yhdistys on toimittanut keskusjärjestönsä kautta saadun 2 000 euron avustussumman Imatran ja Ruokolahden seurakunnille edelleen jaettavaksi.

– Hankimme summalla 29 kappaletta 70 euron lahjakortteja. Olemme valmiita auttamaan myös lisää tilanteen pitkittyessä, kertoo avustusasioista vastaava Tuula Rahkonen Imatran seudun pelastakaa lapset -yhdistyksestä.

Luetuimmat

Kommentoidut