Kuutostien uusi tieosuus avataan tänään kymmeneltä, liikenne seisoo vain minuutteja

Elena Liseytseva

Kuutostien uusi nelikaistainen osuus Jurvalan kohdalla otetaan käyttöön torstaina kello kymmeneltä.
Kuutostien uusi nelikaistainen osuus Jurvalan kohdalla otetaan käyttöön torstaina kello kymmeneltä.

Kuutostien uusi tieosuus Jurvalassa avataan liikenteelle tänään. Liikenne ohjataan uudelle tieosuudelle kello kymmeneltä Jurvalan läntisen eritasoliittymän kohdalta. Lappeenrannan suunnasta tultaessa osuus avataan liikenteelle Jurvalan itäisen eritasoliittymän kohdalta noin puoli tuntia myöhemmin.

— Käytännössä siirrämme vain puomit ja muut liikenteenohjauslaitteet pois uuden ohitustien tieltä niin, että sinne voi ajaa. Lisäksi teemme pientä liikennemerkkien pystyttämistä ja poistamista, kertoo Liikenneviraston projektipäällikkö Harri Liikanen.

Hänen arvionsa mukaan liikenne seisoo tällöin vain muutamia minuutteja.

— Työt pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti.

Nopeuksia nostetaan

Samalla kun uusi tieosuus otetaan käyttöön, nostetaan myös Lappeenrannasta Luumäkeä kohti ajettaessa Kärenkylän ja Jurvalan itäisen eritasoliittymän välisen tieosuuden nopeusrajoitus 100 kilometriin tunnissa. Myös uudella tieosuudella nopeusrajoitus on 100 kilometriä tunnissa.

Kuutostien perusparannushankkeen välillä Taavetti–Lappeenranta arvioidaan valmistuvan kokonaisuudessaan lokakuun loppuun mennessä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.