Ruokolahti etenee uuden kunnanjohtajan valinnassa nopealla aikataululla: haku käynnistyy ensi viikolla, uusi kunnanjohtaja on tarkoitus valita elokuussa

Kunnanjohtajan haku käynnistyy ensi viikolla. Hakuaikaa on reilu kolme viikkoa, jonka jälkeen hakijoiden joukosta valitaan haastateltavat.

Anu Pakarinen

Taina Paanasen mukaan kunnanjohtajan haussa edetään huolellisesti, mutta reippaassa tahdissa.
Taina Paanasen mukaan kunnanjohtajan haussa edetään huolellisesti, mutta reippaassa tahdissa.

Ruokolahden kunta laittaa kunnanjohtajan viran hakuun nopealla aikataululla. Kunnanhallitus käsitteli asiaa maanantain kokouksessaan.

Ruokolahden kunnanhallituksen puheenjohtaja Taina Paananen kertoo, että kunnanvaltuusto kokoontuu ensi maanantaina määrittämään kunnanjohtajan hakukriteerit. Kunnanjohtajan haku on tarkoitus aloittaa heti ensi viikolla kunnanvaltuuston jälkeen.

– Meillä on vahva toive, että 7. elokuuta mennessä meillä on vahva joukko hakijoita, josta valita haastateltavat. Siinä tulee reilu kolme viikkoa hakuaikaa, Paananen sanoo.

Kunnanhallituksen on määrä valita 10. elokuuta kokouksessaan hakijoiden joukosta haastatteluun kutsuttavat. Alustavasti haastatteluja on kaavailtu elokuun kolmannelle viikolle.

Paanasen mukaan toiveena on, että kunnanvaltuusto pääsisi valitsemaan uuden kunnanjohtajan kokouksessaan 24. elokuuta.

– Etenemme huolellisesti mutta reippaassa tahdissa, jotta kaikilla osapuolilla jäisi aikaa siirtyä seuraaviin vaiheisiin.

Sallinen irtisanoutuu lokakuussa

Maanantain kunnanhallituksen kokouksessa käsiteltiin myös nykyisen kunnanjohtajan irtisanoutuminen. Tuomo Sallinen ilmoitti 1. heinäkuuta päivätyllä kirjeellä irtisanoutuvansa kunnanjohtajan virasta 1. lokakuuta alkaen.

Sallinen myös esitti, että kunnanhallitus neuvottelisi hänen kanssaan tarvittaessa lyhyemmästä irtisanomisajasta sen jälkeen, kun Lappeenrannan kaupunginsihteerin viran vastaanottamiseen liittyvät seikat selviävät.

– Asiasta varmaan neuvotellaan kun selkeytyy, milloin hän aloittaa Lappeenrannassa, Paananen sanoo.

Luetuimmat