Attendo rakentaa Havurinteeseen mielenterveyskuntoutujien yksikön — Vanhaa toimistokiinteistöä puretaan tontilta parhaillaan

Kaisa Beltran

Havurinne 3:ssa sijaitsevaa vanhaa kiinteistöä puretaan parhaillaan.
Havurinne 3:ssa sijaitsevaa vanhaa kiinteistöä puretaan parhaillaan.

Terveydenhuolto- ja hoivapalveluyritys Attendo oy on ostanut Vuoksenniskalla Havurinne 3:ssa sijaitsevan vanhan toimisto- ja liikekiinteistön tontteineen. Rakennusta revitään parhaillaan maan tasalle.
Tilalle rakennetaan useamman rakennuksen kokonaisuus, johon tulee yli 40 asuntoa käsittävä mielenterveyskuntoutujien yksikkö.

Kaisa Beltran

Purkutöitä tehdään talven ajan, jonka jälkeen päästään varsinaisiin rakennustöihin.
Purkutöitä tehdään talven ajan, jonka jälkeen päästään varsinaisiin rakennustöihin.

— Tontille rakennetaan kolme asuintaloa ja kerhotilatalo, joissa tarjotaan eri tyyppisiä palveluja tehostetummasta vähemmän tehostettuun asumiseen, kertoo Attendon kiinteistökehitysjohtaja Tuomas Terho.

Rakennustyöt alkavat keväällä tai kesällä

Purkutyöt on tarkoitus saada päätökseen talven aikana, ja uusien tilojen rakentaminen alkaa keväällä tai viimeistään kesällä. Terho arvio rakennustöiden kestävän noin kymmenen kuukautta, joten valmista saadaan vuoden 2019 aikana. Projektin urakoitsijana toimii jyväskyläläinen Hovako oy.

Tontille rakennetaan kolme asuintaloa ja kerhotilatalo, joissa tarjotaan eri tyyppisiä palveluja tehostetummasta vähemmän tehostettuun asumiseen. Tuomas Terho


Terhon mukaan aika on ajanut vanhan toimistorakennuksen ohi, ja maanpäällisistä osista ei voida hyödyntää uuden rakentamisessa mitään. Lisäksi toimistorakennus olisi soveltunut huonosti asuinkäyttöön, ja siellä on ollut myös sisäilmaongelmia. Sen sijaan kellarikerroksista ainakin osa palvelee myös uusissa tiloissa.


— Niistä saadaan ihan hyvää varastotilaa, ja siellä on muun muassa hiljattain kunnostettu sauna.

Kaisa Beltran

Virasojan koululaisten väistötiloinakin toiminut rakennus poistettiin käytöstä sisäilmaongelmien vuoksi.
Virasojan koululaisten väistötiloinakin toiminut rakennus poistettiin käytöstä sisäilmaongelmien vuoksi.

Korvaa vanhoja tiloja

Marraskuussa tontilla vieraillut Terho pitää mielenterveysyksikön sijaintia Vuoksenniskalla hyvänä. Yksikön asukkaat tulevat Imatralta. Uusi yksikkö tulee osittain korvaamaan jo huonompikuntoisia mielenterveyskuntoutujien tiloja, ja lisäksi se tuo uutta kapasiteettia. Mielenterveysyksikön palvelut muotoutuvat myöhemmin asukaskunnan tarpeiden mukaan.

Havurinne 3 toimi viimeiset vuotensa koulujen väistötilana


Alun perin Carelcompin ja Tietoenatorin käytössä ollut kiinteistö toimi viimeiset vuotensa Imatran koululaisten väistötilana.
Vuonna 2013 Vuoksenniskan koululla käynnistynyt peruskorjaus vei Havurinteeseen evakkoon osan koulun väestä. Syksystä 2014 helmikuuhun 2016 kiinteistö oli tyhjillään.
Sisäilmaongelmaisen Virasojan koulun oppilaat siirtyivät tiloihin evakkoon hiihtoloman 2016 jälkeen. Kovin pitkäksi Virasojan koulun vierailu ei kuitenkaan muodostunut, sillä syksyn aikana sisäilmaoireita saivat sekä oppilaat että työntekijät. Imatran seudun ympäristölautakunta linjasikin syyskuussa 2016, ettei tila sovellu koulukäyttöön ja tilojen koulukäyttö päättyi joululoman myötä.

Kommentoidut