Ruokolahdelle kunnanjohtajaksi valittu Anu Sepponen hämmästyi valtuuston päätöksestä leikata kunnanjohtajan palkkaa – Sepponen jatkaa kuitenkin neuvotteluja kunnanjohtajan pestistä

Piia Kaskinen

Anu Sepponen valittiin kuukausi sitten Ruokolahden kunnanjohatajaksi, mutta kunnanvaltuusto päätti maanantaina leikata uuden johtajan palkkaa. Sepponen ei ole vielä irtisanoutunut Rautalammin kunnanjohtajan tehtävästä.
Anu Sepponen valittiin kuukausi sitten Ruokolahden kunnanjohatajaksi, mutta kunnanvaltuusto päätti maanantaina leikata uuden johtajan palkkaa. Sepponen ei ole vielä irtisanoutunut Rautalammin kunnanjohtajan tehtävästä.

Ruokolahden kunnanjohtajaksi valittu Anu Sepponen oli tiistaiaamuna edelleen hämmentyneissä tunnelmissa ajaessaan Etelä-Karjalassa takaisin kohti Pohjois-Savoa, missä Rautalammin kunnanjohtajan työt odottivat .

Ruokolahden kunnanvaltuusto teki maanantai-illan kokouksessaan yllättävän käännöksen ja äänesti kunnanjohtajan palkan pudottamisen puolesta. Myös työsuhteen etuja heikennettiin.

– Osasin odottaa jotain yllättävää, mutta olihan se päätös lopulta hämmentävä. Toisaalta minulla on sen verran kokemusta näistä poliittisista kuvioista, että mistään ei enää pitäisi yllättyä, Sepponen tuumaili.

Anu Sepponen ei ollut seuraamassa Ruokolahden valtuuston kokousta maanantaina, mutta oli hyvin selvillä kokouksen kulusta.

– Meillä oli Ruokolahdella palaveri ennen valtuuston kokousta. En ole näitä neuvotteluja Ruokolahden kunnan kanssa hoitanut etäyhteyksillä, vaan olen käynyt paikan päällä, Sepponen kertoo.

Ruokolahden valtuusto päätti sosiaalidemokraattien ja keskustan äänillä, että Sepposelle tarjotaan 7 000 euron kuukausipalkan sijasta 6 500 euroa, maininta irtisanomisajan yhdeksän kuukauden palkasta poistettiin ja sopimukseen lisättiin maininta kuuden kuukauden koeajasta.

Yllättävää valtuuston päätöksessä oli se, että muutoksen puolesta äänestäneistä moni oli ollut kunnanhallituksessa viikkoa aiemmin hyväksymässä korkeampaa palkkaa.

Ruokolahden tarjoama johtajasopimus ei kelvannut Anu Sepposelle viime viikolla. Vaikka valtuusto teki nyt siihenkin sopimusmalliin heikennyksiä, Sepponen aikoo jatkaa neuvotteluja johtajasopimuksesta.

– Pitää yrittää vielä löytää yhteinen neuvottelutulos, sanoo Sepponen ja lupaa laittaa tiiistaina vielä jakoon tiedotteen, jossa hän selvittää omia näkemyksiään tilanteesta.

Ruokolahden nykyinen kunnanjohtaja Tuomo Sallinen siirtyy lokakuun alussa Lappeenrannan kaupunginsihteeriksi.

Anu Sepponen ei ole vielä irtisanoutunut Rautalammin kunnanjohtajana virasta.

– Kunnallisissa tehtävissä on syytä aina odottaa valitusaika loppuun. Eihän urakoitakaan aloiteta, ennen kuin valitusaika on ohi, Sepponen sanoo.