Kalsein kesä ollut meillä Kaakossa eikä hellettä luvassa vieläkään

Arkistokuva, Harri Teitto

Terassikelejä saadaan vielä odotella Kaakkois-Suomessa, jossa kesä on ollut kolea ja kostea.

Kesä on ollut koko maassa keskimääräistä koleampi, kertoo Ilmatieteen laitos. Kaikkein viileintä on ollut Kaakkois-Suomessa.

Kaakon kesän keskilämpötila on tähän mennessä ollut reilut kaksi astetta tavanomaista alempi. Myös sateita on saatu harvinaisen paljon.

Sateet ovat jakautuneet epätasaisesti. Pohjanmaalla on koettu harvinaisen kuiva kesä, kun taas Pohjois-Lapissa, Pirkanmaalla ja kaakonkulmalla poikkeuksellisen kostea.

Epävakainen sää on seurausta matalapaineesta, joka on jumittunut maan ylle pitkäksi ajaksi.

Matalapaineinen ja epävakainen sää jatkuu Kaakkois-Suomessa tällä viikolla. Ilmatieteen laitoksen palveleva meteorologi Ville Siiskonen kertoo, että tiistaina ja keskiviikkona saadaan kaakossa kuurosateita. Myös ukkosta tai rakeita saattaa sekoittua sateeseen.

Torstaina ja perjantaina sää poutaantuu. Viikon lämpötila liikkuu 15–19 asteen välillä.

— Tilastoihin nähden tavanomaista viileämpi sää jatkuu.

Hellejaksoja ei ole Siiskosen mukaan näkyvissä tulevinakaan viikkoina. Ensi viikolla lämpimämpää säätä nousee Suomeen päin, mutta näillä näkymin se ajautuu maan ohi itään.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.