Imatralainen Taxijehut sai 3 000 euroa Valtiokonttorin koronatukea, kaikkiaan tukea on toistaiseksi myönnetty Etelä-Karjalassa kolmelle yritykselle – Valtaosa hakemuksista on hylätty

Valtiokonttoriin on tähän mennessä tullut 48 hakemusta Etelä-Karjalasta. Niistä 31 on hylätty.

Kanerva Jalarvo

Koronaviruspandemia on hiljentänyt monet imatralaisyritykset. Valtionkonttorin kustannustukea voi hakea elokuun loppuun saakka. Kuvituskuva Koskenpartaalta.
Koronaviruspandemia on hiljentänyt monet imatralaisyritykset. Valtionkonttorin kustannustukea voi hakea elokuun loppuun saakka. Kuvituskuva Koskenpartaalta.

Valtiokonttori on tähän mennessä myöntänyt kustannustukea kolmelle koronaviruspandemiasta kärsineelle eteläkarjalaiselle yritykselle.

Kustannustukea saaneet yritykset ovat Taxijehut Imatralta sekä lappeenrantalaiset kirpputori Vilma's ja Kesämäen leipomo.

Valtiokonttori myönsi Taxijehuille tukea noin 3 000 euroa, Kesämäen leipomolle noin 16 000 euroa ja Vilma's Lappeenrannalle noin 14 000 euroa.

Etelä-Karjalasta kustannustukihakemuksia on tähän mennessä lähetetty Valtiokonttoriin 48. Hakemuksista 31 on hylätty. Hylkäyspäätöksen ovat saaneet Imatralta parturi-kampaamo Keltatukka, Pesulappee, Tmi Harri Ollanketo, ravintola Kulmahuone, Etelä-Karjalan nuohoustoimi, Vuoksen kala ja busines sekä Euconsulting.

Käsittely on kesken 14 Etelä-Karjalasta tulleen hakemuksen osalta.

Hakemusten hylkäämisen yleisin syy on se, että maksettava tuki olisi jäänyt alle 2 000 euron rajan, Valtiokonttori kertoo tiedotteessaan.

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on kustannuksia, joita ei voi helposti sopeuttaa.

Tukea voi saada yritys, jonka liikevaihto on pienentynyt yli 30 prosenttia vertailukauteen nähden. Tukea ei voida myöntää, jos yrityksen koko vertailukauden liikevaihto on alle 20 000 euroa.

Kustannustukea voi hakea Valtiokonttorista elokuun loppuun saakka.