Imatran kaupunki siirtyi ekologisesti tuotettuun sähköön

Kimmo Seppälä

Imatran kaupunki siirtyy toisena kaupunkina EKOenergiaan. Arkistokuva.
Imatran kaupunki siirtyy toisena kaupunkina EKOenergiaan. Arkistokuva.

Imatran kaupunki ja sen tytäryhtiöt Imatran YH-rakennuttaja Oy ja Imatran Lämpö Oy ovat siirtyneet käyttämään sertifioitua EKOenergian sähköä, kaupunki tiedottaa.

Kaupungin mukaan EKOenergia on kaupungin strategian mukaista ympäristöystävällistä toimintaa, ja luontainen jatkumo myös sähköautokokeilulle.

- Tästä eteenpäin me ostamme vain sellaista sähköä, joka on tuotettu ekologisesti. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että vesivoimaloiden osalta sähköä hankitaan vain sellaisista voimalaitoksista, joiden ympäristövaikutuksia on pienennetty esimerkiksi kalateiden avulla, vt. kaupungininsinööri Päivi Pekkanen kertoo tiedotteessa.

Kaiken ekologisesti tuotetun sähkön hinnasta 10 senttiä megawattitunnilta palautuu ilmastorahastoon, jolla tuetaan uusiutuvan energian tuottamista. Osa rahoista sijoitetaan myös paikallisen luonnon suojeluun.

EKOenergia on ainut kansainvälinen ympäristömerkki sähkölle, ja sen tuottamisen ja myymisen kriteerien täyttymistä Suomessa valvoo Suomen Luonnonsuojeluliitto. Imatra on Lappeenrannan jälkeen toinen suomalainen kaupunki, joka sitoutuu EKOenergiaan. Yrityspuolella sitä käyttävät muun muassa Otava-konserni ja Finlayson.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.