Ukonniemen kalaravintolaa myydään 590 000 eurolla ja vuokrataan 4 400 euron kuukausihintaan – "On vaikea ennustaa, milloin oikeanlainen ostaja löytyy"

Kohde oli vielä hetki sitten myynnissä Oikotie-sivustolla 680 000 euron hintaan, kunnes hintaa laskettiin.

Kaisa Beltran

Kalaravintola valmistui Ukonniemeen vuonna 2018, ja on ollut myynnissä siitä asti. Arkistokuva.
Kalaravintola valmistui Ukonniemeen vuonna 2018, ja on ollut myynnissä siitä asti. Arkistokuva.

Ukonniemessä sijaitseva kalaravintola on laitettu myyntiin oikotie.fi -sivustolle. Kiinteistöä myydään tällä hetkellä 590 000 euron hintaan.

Rakennus valmistui Ukonniemeen vuonna 2018, ja se on ollut siitä lähtien myynnissä. Kalaravintolan omistavan Kiinteistö Oy Kalarannan toimitusjohtaja Toni Parkkinen kertoo, että kohteen hinta on elänyt matkan varrella.

Vielä muutama viikko sitten kohde oli myynnissä oikotie-sivustolla 680 000 euron hintaan.

– Myyntihintaa tarkasteltiin alaspäin viikko-kaksi sitten, vahvistaa kohdetta myyvän Remaxin yrittäjä Mika Laitinen.

Hänen mukaansa liikekiinteistöllä on vähemmän ostajia kuin asuinkiinteistöillä, ja myyntiajatkin ovat liikekiinteistöillä pidempiä. Laitinen ei osaa arvioida, kuinka nopeasti sopiva ostaja rakennukselle voisi löytyä.

– Täytyy löytää oikeanlainen ostaja ja yrittäjä, joka näkee liiketoimintamahdollisuuden. On vaikea ennustaa, milloin sellainen löytyy.

"Korona-aika tuli huonoon saumaan"

296 neliön rakennus on tehty pääasiassa ravintolakäyttöön. Laitisen mukaan kiinnostusta rakennusta kohtaan on ollut, ja katsojiakin käynyt.

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen myynti ei kuitenkaan ole helppoa.

– Korona-aika tuli huonoon saumaan. Koko ravintola-ala on tällä hetkellä alavireessä, sanoo Laitinen.

Myynti-ilmoituksen lisäksi kalaravintolasta on oikotie-sivustolla myös vuokrailmoitus. Kohdetta vuokrataan 4 400 euron kuukausihintaan.

Kiinteistö Oy Kalarannan Toni Parkkinen ei vielä osaa sanoa mitä rakennuksen kanssa tehdään, jos vuokralaista ei löydy tai se ei mene kaupaksi.

– Se ratkaistaan sitten, kun se on ajankohtaista.

Kalaravintolaa on viime vuodesta lähtien vuokrattu myös yksityistilaisuuksien järjestämiseen. Kalaravintolan rakensi Rakennusliike Bark Oy, jonka toimitusjohtaja on Toni Parkkinen.

Juttua muokattu 7.7. kello 13:12, lisätty tieto kalaravintolan rakennuttajasta.