Posti on vähentänyt kirjelaatikoiden määrää Imatralla viime vuosina, syynä kirje- ja paperipostin vähentyminen — Kirjelaatikoita on edelleen käytössä noin 40

Kirjelaatikoita poistetaan sellaisista paikoista, missä lähtevää postia on vähän. Postin mukaan kirjelaatikoita ei ole jatkossa tarkoitus poistaa suurissa määrin.

Santeri Tynkkynen

Kirjelaatikoiden määrä on vähentynyt katukuvassa, mutta Imatralla niitä on edelleen noin 40.
Kirjelaatikoiden määrä on vähentynyt katukuvassa, mutta Imatralla niitä on edelleen noin 40.

Posti on vähentänyt Imatralla viime vuosina lähtevien kirjeiden kirjelaatikoita.

Postin jakelupäällikön Risto Kontisen mukaan vuodesta 2016 lähtien Imatralta on poistettu arviolta noin kymmenen kirjelaatikkoa.

— Pari vuotta sitten niitä otettiin hieman enemmän pois, viime vuonna poistimme muistaakseni pari kappaletta, hän kertoo.

Syynä on Postin digitalisaatio, jonka myötä kirje- ja paperipostin määrä on vähentynyt.

— Vaikka kysessä on vain yksittäinen postilaatikko, niin niistäkin kertyy meille kustannuksia, hän kertoo syitä poistamiseen.

Kirjelaatikoita ei suinkaan poisteta summamutikassa. Posti katsoo ja seuraa jatkuvasti kirjelaatikoiden käyttöastetta.

— Siellä missä lähtevää postia on vähän, niin niitä poistetaan käytöstä.

Tällä hetkellä Postin suunnitelmissa ei ole poistaa kirjelaatikoita Imatran alueelta suurissa määrin. Mikäli kirjepostin määrä kuitenkin jatkaa putoamista, niin Kontisen mukaan joitain hiljaisempia laatikoita saatetaan poistaa.

Imatran lähialueella yhteensä yli 50 kirjelaatikkoa

Imatralla on tällä hetkellä Kontisen mukaan toiminnassa noin 40 kirjelaatikkoa. Hänen mukaansa 55—56 -alueella, joka kattaa myös Ruokolahden ja Rautjärven, on yhteensä käytössä yli 50 kirjelaatikkoa.

Mikäli asiakas kokee, että jossain tietyssä paikassa pitäisi ehdottomasti olla kirjelaatikko, siitä voi laittaa Postin asiakaspalveluun palautetta.

— Palautteen perusteella me katsotaan, onko edellytyksiä laittaa laatikko johonkin tiettyyn paikkaan.

Vuoksenniskan K-Supermarketin pihalta laatikko poistui, sisällä kirjeitä voi lähettää edelleen

Imatran keskustan alueella kirjelaatikoita tällä hetkellä Postin palvelukartan mukaan viisi kappaletta. Meltolasta Viipurintien varrelta löytyy yksi kirjelaatikko, kuten myös Liisanpuiston edustalta. Rajapatsaalla laatikoita on myös yksi.

Mansikkala-Tainionkoski-Karhumäki -akselilta laatikoita löytyy runsaasti eri paikoista. Sienimäellä sekä Sotkulammella laatikoita on yhdet molemmissa.

Vuoksenniskalla laatikko löytyy K-Marketin edustalta. Vuoksenniskan K-Supermarketin pihalta kirjelaatikko poistettiin noin kuukausi sitten. Laatikko poistettiin sen takia, että kaupan sisällä on Smartpost-toiminto, jossa kirjeitä voi lähettää.

— Postin mukaan kahta laatikkoa samassa paikassa ei tarvita. Smartpostin kirjelaatikko toimii kaupan sisällä aukioloaikojen puitteissa, kauppias Jarmo Rönkä kertoo.

Uusimmat uutiset