Kirkollisveron korotus ei jää tähän — Uuden seurakunnan tulovero Imatran nykyistä prosenttia korkeampi, arvioi selvitysmies Raimo Turunen

Timo Paukkala

Vuoksen seurakunnan pääkirkoksi on kaavailtu Ruokolahden kirkkoa. Uuden seurakunnan yhteinen tulovero arvioidaan Imatran nykyistä kirkollisveroa korkeammaksi.
Vuoksen seurakunnan pääkirkoksi on kaavailtu Ruokolahden kirkkoa. Uuden seurakunnan yhteinen tulovero arvioidaan Imatran nykyistä kirkollisveroa korkeammaksi.

Alustava laskelma seurakuntaliitoksen yhteisestä kirkollisverosta on tehty, kertoo selvitysmies Raimo Turunen.
— On hyvinkin mahdollista, että Imatran yhteisen seurakunnan veroprosentti ei ole nykyinen, vaikka liitosta ei tulisi. Taloustilanne tuo painetta korotukseen entisestään.

Uusi seurakunta saa yhteisen veroprosentin

Turusen mukaan uuden seurakunnan tulovero voi kuitenkin jäädä alle Ruokolahden 1,75 prosentin. Tarkemmat laskelmat nähdään aikanaan uuden seurakunnan päättäjien pöydällä. Yhteinen talous seurakuntaliitokseen löytyy muun muassa henkilöstöä supistamalla.
— Henkilöstökulut ovat ylivoimaisesti suurin menoerä ja niihin on löydettävä ratkaisu. Pelivaraa löytyy kausityövoimasta ja sijaisista, katsoo Turunen.

Suoranaisista yt-neuvotteluista ei kuitenkaan ole kyse. Kuten nyt täyttämättä jätetyissä viroissa, Turusen mukaan henkilöstöä supistetaan työsuhteiden vapauduttua.
— Seurakunnissa on hyvin vähän käyty yt-neuvvotteluja ja välittömiin irtisanomisiin ne eivät ole johtaneet. Irtisanomispeikko on aina ensimmäisenä mielessä, mutta seurakunnalla on muitakin mahdollisuuksia.

Yhteisen seurakunnan taloussuunnitelman on määrä edetä marraskuussa, kun fuusioitumista käsitellään kirkkovaltuustossa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset