Tetra Pakin Imatran tehtaalla johtajanvaihdos – Tomi Pinomäki ottaa vetovastuun eläkkeelle jäävältä Tommy Kjellbergiltä: "Aloitimme tyhjästä, ja nyt olemme konsernin kuudesta samanlaista tuotantoa tekevästä yksiköstä tehokkain"

Tommy Kjellberg sanoo jättävänsä Imatran yksikön hyviin käsiin. Värmlantilainen suuntaa eläkepäivien viettoon kahdeksan Imatralla vietetyn vuoden jälkeen.

Joonas Tapaninen

Tomi Pinomäki (vas.) ottaa Tetra Pakin Imatran tehtaan vastuulleen Tommy Kjellbergin jäädessä eläkkeelle.
Tomi Pinomäki (vas.) ottaa Tetra Pakin Imatran tehtaan vastuulleen Tommy Kjellbergin jäädessä eläkkeelle.

Tetra Pakin Imatran yksikkö siirtyy kesän alkajaisiksi uuteen komentoon, kun nykyinen tehtaanjohtaja Tommy Kjellberg jää kesäkuun alussa eläkkeelle.

Uudeksi tehtaanjohtajaksi on nimitetty Tomi Pinomäki. Hän on työskennellyt tehtaalla eri rooleissa siitä lähtien, kun ruotsalainen pakkausvalmistaja aloitti tuotannon Imatralla vuoden 2012 alussa.

– Olen ollut talossa ensimmäisestä päivästä lähtien. Sähköinsinöörinä aloitin ja nimikkeitä on sen jälkeen ollut useampia, viimeisimpänä kunnossapitopäällikkö, Pinomäki kertoo.

Joonas Tapaninen

Imatran Tetra Pakin uusi tehtaanjohtaja Tomi Pinomäki.
Imatran Tetra Pakin uusi tehtaanjohtaja Tomi Pinomäki.

Tetra Pak valmistaa Imatralla nestepakkauskartongista pakkausaihioita elintarviketeollisuudelle. Raaka-aineensa tehdas saa Stora Enson Imatran tehtailta. Tuotantokapasiteetti on 400 miljoonaa pakkausta vuodessa.

Tällä hetkellä Tetra Pak työllistää Imatralla 44 henkilöä. Kesätyöntekijöitä yksikössä on ollut 8–10.

Koronaviruksen talousvaikutuksilta Tetra Pak on toistaiseksi säästynyt, eikä yhtään työntekijää ole jouduttu lomauttamaan. Pikemminkin poikkeusolot ovat näkyneet pakkausmateriaalin menekin kasvamisena, ja tuotantoa onkin paikoin lisätty.

– Pystyimme tarjoamaan myös kesätyöntekijöille töitä tavanomaista aiemmin, Tommy Kjellberg kertoo.

Kasvun ja kehityksen tiellä

Kjellberg on tyytyväinen siitä, millaiseen kuntoon Tetra Pakin Imatran tehdas on kahdeksassa vuodessa saatu.

– Aloitimme tyhjästä, ja nyt olemme konsernin kuudesta samanlaista tuotantoa tekevästä yksiköstä tehokkain, Kjellberg iloitsee.

Tomi Pinomäen tavoitteena on saada Imatran tehdas pysymään kasvun ja kehityksen tiellä.

– Toimintaa tehostetaan entisestään, jotta tuotantoa saadaan ajettua läpi enemmän. Henkilöstöä ei kuitenkaan vähennetä, vaan laitteita ja systeemejä tehostetaan ja parannetaan jatkuvasti, Pinomäki kuvailee.

Heidi Veijalainen

Tetra Pakin tuolloinen uusi johtaja Tommy Kjellberg (vas.) sekä työntekijä Tomi Pinomäki kättelivät 6.6.2012.
Tetra Pakin tuolloinen uusi johtaja Tommy Kjellberg (vas.) sekä työntekijä Tomi Pinomäki kättelivät 6.6.2012.

Tommy Kjellberg sanoo jättävänsä tehtaan hyviin käsiin. Värmlantilainen suuntaa eläkepäivien viettoon kahdeksan Imatralla vietetyn vuoden jälkeen muutenkin kiitollisin mielin. Hän kehuu yhteistyön Imatran kaupungin ja paikallisten alihankkijoiden kanssa olleen sujuvaa. Raaka-ainelähteiden läheisyys oli aikoinaan yksi keskeinen syy Tetra Pakin Imatralle sijoittumiselle.

Uusi johtaja valittiin tehtävään sisäisen rekrytoinnin kautta. Tomi Pinomäen mukaan Tetra Pakilla uskotaan organisaatiossa kasvamiseen, sillä tehtaanjohtajalla pitää olla riittävät työkalut luotsata yksikköä heti vaihdoksesta lähtien.

– Minun on siinä mielessä helppo hypätä uuteen rooliin, että niin tuotannossa kuin toimihenkilöpuolella on todella ammattitaitoinen tiimi. Tulevaisuus näyttää tosi hyvältä, Pinomäki sanoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset