Imatralainen salibandyjoukkue SB Troopers nousi kakkosdivarista uuteen Suomi-sarjaan – Pelit kovenevat ja pelaajat kehittyvät, uskoo valmentaja Janne Stenberg

Joukkueen pelimatkat pitenevät ja kulut nousevat, joten huolenaiheena on, riittääkö sponsoreita vielä koronapandemian jälkeenkin.

Kaisa Beltran

SB Troopers Suomen cupin aluemestaruuden voiton jälkeen. Joukkue otti voiton Kontiolahden LeBasta, joka on pelannut myös ykkösdivarissa.
SB Troopers Suomen cupin aluemestaruuden voiton jälkeen. Joukkue otti voiton Kontiolahden LeBasta, joka on pelannut myös ykkösdivarissa.

Imatralainen salibandyjoukkue SB Troopers nousee kakkosdivarista uuteen Suomi-sarjaan. Salibandyyn perustetaan ens kaudelle uusi sarja, Suomi-sarja, joka tulee 1. ja 2. divisioonien väliin.

Troopersin valmentaja Janne Stenberg sai tiedon Suomi-sarjaan noususta eilen.

– Tässä on ollut jännittävät ajat käsillä. Kun sarja päättyi, koronapandemian takia emme tienneet, mitä liitto päättää ja perustetaanko uusi sarja vai ei.

Tiedossa oli, että mikäli sarja tulee, Troopers tulee nousemaan siihen niiden kolmen joukkueen mukana, joille paikka oli luvattu.

Kaakosta koko Suomeen

Nyt sarjan perustaminen on varmistunut. Troopers ei ole päässyt summaamaan tavoitteitaan uudessa sarjassa, sillä poikkeusolot estävät palaverien pitämisen. Stenberg kuitenkin tietää, että kaikki pelaajat odottavat innolla uutta sarjaa.

– Olemme tahkonneet samassa Kaakkois-Suomen lohkossa vuosia, ja pelanneet pitkään samoja joukkueita vastaan. Nyt tulee nousu valtakunnalliseen sarjaan.

Olemme tahkonneet samassa Kaakkois-Suomen lohkossa vuosia, ja pelanneet pitkään samoja joukkueita vastaan. Nyt tulee nousu valtakunnalliseen sarjaan. — Janne Stenberg

Lohkot jaetaan toki alueellisesti, jotta matkat pysyisivät kurissa. Suomi-sarjassa on 30 joukkuetta, jotka jakautuvat kolmeen kymmenen joukkueen lohkoon. Niistä parhaat pääsevät playoffeihin keväällä 2021.

Taloudellisia haasteita

Suomi-sarjan kausi alkaa lokakuussa, mikäli koronatilanne on ohi.

– Sinne on pitkä aika, joten on vielä vaikea sanoa miten se vaikuttaa salibandykauteen.

Sarjaan nousu tuo imatralaisjoukkueelle taloudellisia haasteita.

– Koronatilanne voi aiheuttaa sitä, että sponsoreiden ja tukijoiden määrä on ensi vuonna pienempi. Meillä kuitenkin kulut lisääntyvät ja pelimatkat pitenevät.

Stenbergin arvion mukaan Troopersin lohkon joukkueet jakautuvat akselille Kontiolahti – pääkaupunkiseutu.

– Sarja taso nousee astetta kovemmaksi ja pelit kovenevat. Uskon, että pelaajat tulevat kehittymään.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset