Mansikkalan myllerrys vaikuttaa tieliikenteeseen ensi viikosta alkaen

Uuden kiertoliittymän rakentaminen pistää Tainionkoskentieltä yhden kaistan kiinni. Lisäksi Keskuskadun alikulkusillan kaivaminen siirtää liikenteen kulkemaan Mansikkapaikan kautta.

Piia Kaskinen

Kukkolinnankadun kaivuutyöt alkoivat tiistaina.
Kukkolinnankadun kaivuutyöt alkoivat tiistaina.

Mansikkalan liikennemyllerrys alkoi tämän viikon tiistaina, mutta vielä tällä viikolla työt eivät tieliikenteeseen vaikuta.

Työt alkoivat Kukkolinnankadun pidentämisellä.
Valmiina katu tulee ulottumaan Linnalan koululta Kauppakadun ja Keskuskadun risteyskohtaan. Sekin muuttuu kesän aikana, sillä risteykseen rakennetaan uusi kiertoliittymä.

Kukkolinnankadun on määrä olla valmiina ennen kuin koulut alkavat, kertoo työmaapäällikkö Panu Mäkinen urakoitsija Läänin kuljetukselta.

Ensin Keskuskadun ja Tainionkosken kiertoliittymä

Keskuskadulle rakennetaan kaikkiaan kaksi uutta kiertoliittymää, toinen nykyiseen Kauppakadun risteykseen, ja toinen Keskuskadun ja Tainionkoskentien risteykseen.

Niiden rakentaminen alkaa vaikuttaa tieliikenteeseen heinäkuun puolivälin jälkeen, viikolla 29, Mäkinen kertoo.

Ensimmäisenä rakennetaan Keskuskadun ja Tainionkoskentien kiertoliittymä.
Sen takia Tainionkoskentieltä laitetaan ensi viikolla yksi kaista kiinni. Uusi liittymä rakennetaan puolikas ympyrä kerrallaan.

Alikulun takia liikenne Mansikkapaikan kautta

Ensi viikolla ryhdytään kaivamaan myös Keskuskadun alittavaa kevyen liikenteen alikulkusiltaa.
— Töiden ajaksi Keskuskatu pistetään poikki Kauppakadun ja Tainionkoskentien välistä. Liikenne ohjataan Mansikkapaikan kautta, Mäkinen kertoo.

Toisen alikulkutunnelin kaivaminen ei vaikuta tieliikenteeseen. Se rakennetaan Kukkolinnankadulle, Citymarketin lähelle.

Mansikkalan tietöiden on tällä tietoa määrä olla valmiita marraskuun 23. päivänä.
Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut