Imitsin puheenjohtaja vaihtuu, tehtävään astuu Muoti Modan yrittäjä Sari Tukiainen — Imatrankosken ja Imatran eteen pitää tehdä kaikki mahdollinen

Imitsi on Sari Tukiaiselle entuudestaan tuttu. Hän oli mukana perustamassa yhdistystä vuonna 1999 ja oli sen hallituksessa aiemmin 15 vuoden ajan.

Anu Pakarinen

Sari Tukiainen haluaa tehdä kaikkensa Imatrankosken ja koko Imatran elinvoiman eteen.
Sari Tukiainen haluaa tehdä kaikkensa Imatrankosken ja koko Imatran elinvoiman eteen.

Imatran kaupunkikeskusta ry eli Imitsi valitsi syyskokouksessaan yhdistykselle uuden hallituksen.

Vuonna 2020 puhteenjohtajan tehtävässä aloittaa Imatran Muoti Modan yrittäjä Sari Tukiainen. Tämän vuoden loppuun saakka puheenjohtajana toimii vielä Virkkukoukkusen yrittäjä Tiina Kärkäs-Sund.

Tukiainen nousee Imitsin hallitukseen uutena jäsenenä. Hän kertoo menneensä rivijäsenenä syyskokoukseen, jossa häntä pyydettiinkin yllättäen hallitukseen ja sen puheenjohtajaksi.

Suostumusta piti miettiä hetken aikaa, Tukiainen kertoo. Hän toimi Imitsin hallituksessa aiemmin peräti 15 vuoden ajan ja oli myös perustamassa yhdistystä vuonna 1999.

Hän päätti ottaa luottamustehtävän vastaan, koska jonkun pitää kantaa vastuu, eikä tehtävään ollut tungosta. Samasta syystä Imitsin hallituksen kokoa pienennettiin, Tukiainen kertoo.

— Imitsillä on uusi hyvä toiminnanjohtaja, joka tuntuu ensikokemuksen perusteella tarttuvan napakasti toimeen ja ymmärtävän numeroiden päälle. Viime kädessä hallitus ja puheenjohtaja kantavat kuitenkin vastuun toiminnan pyörittämisestä ja taloudesta. Päätin tarttua härkää sarvista ja kantaa oman vastuuni.

Kivijalkayrityksillä ei ole helppoa

Tukiainen aikoo rauhassa perehtyä Imitsin talouteen ja toimintaan sekä tutkailla, mitkä asiat ovat mahdollisesti muuttuneet viime vuosina.

Puheenjohtajana hän aikoo keskittyä pitkälti perusasioihin.

Painopiste on Imatrankoskella, mutta pitää nähdä ympärillekin. Kokoisuus muodostuu Imatrankoskesta, Mansikkalasta ja Vuoksenniskasta. — Sari Tukiainen

Kunnianhimoisempiakin tavoitteita löytyy. Tukiainen aikoo tehdä kaikkensa Imatrankosken kaupallisen toiminnan vahvistamiseksi ja vähintään ylläpitämiseksi. Sama koskee koko Imatraa.

— Painopiste on Imatrankoskella, mutta pitää nähdä ympärillekin. Kokoisuus muodostuu Imatrankoskesta, Mansikkalasta ja Vuoksenniskasta.

Tukiainen tietää, ettei pienen kaupungin kivijalkakauppiaana ole missään päin Suomea helppoa. Mutta niitäkin tarvitaan, hän sanoo.

— Olisi kauheaa, jos Valtionhotellin ja kosken ympärillä ei olisi mitään.

Imitsin hallitukseen kaksi muuta uutta jäsentä

Imitsin hallitukseen valittiin muitakin uusia nimiä.

Heidi Holsti kampaamo Saxonista sekä Jenni Härkönen Intersportista aloittavat Imitsin hallituksessa uusina jäseninä.

Hallituksessa jatkavat Päivi Pekkanen (Imatran kaupunki), Anuriikka Poutala (Uutisvuoksi), Antti Häkli (Broadway ravintolat), Niina Viljakainen (Etelä-Karjalan Osuuspankki) ja Toni Kainulainen (Vuoksen Kalastuspuisto).

Hallituksesta erosivat Tiina Kärkäs-Sund sekä Jarkko Rahkonen, Rita Haapavuo, Tuija Horttanainen ja Jaana Reponen.

Se että hallituksen koko jatkossa pienenee, ei välttämättä ole lainkaan huono asia, Sari Tukiainen arvioi. Hallitus saadaan nyt ehkä notkeammin koolle ja päätösvaltaiseksi, sillä on ollut vaikeaa löytää ajankohtaa, joka sopii useimmille, hän tietää.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset