Vuoksen kummalliset kalastuskiellot jäävät historiaan — Imatra saa päättää itse kieltoajoista

Kai Skyttä

Vuoksen kalastusrauhoituskäytäntö on ollut sekava. Virran eri osissa on ollut eri rauhoitusaikoja kalastukselle.

Imatra on saanut vapautuksen lainmukaisesta kalastuskiellosta Vuoksella Tainionkosken voimalan yläpuolella. Tulevana syksynä kaupunki voi itse päättää syksyisestä kalastuskieltoajasta.

Lainmukainen kalastuskielto alkoi Tainionkosken voimalaitoksen yläpuolella syyskuun alussa ja jatkui marraskuun loppuun.

Voimalaitoksen alapuolelta rautatiesillalle kielto kesti lokakuun puolesta välistä marraskuun puoliväliin. Muualla kieltoajasta voitiin päättää paikallisesti.

— Järjestelmä oli erittäin sekava, onneksi olemme saanet poikkeusluvan ja voimme tehdä koko Vuokselle yhtenäiset ajat, sanoo kalastusmestari Tomi Menna.

Kalastuskausi Vuoksella on ollut kalastuslupien määrissä tavanomainen.

Uutta on se, että sekä kirjolohen että taimenen vuorokautista saaliskiintiötä on tiukennettu viime vuoden kolmesta kahteen tänä vuonna.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.