Imatran paikallisliikenne seisahtuu perjantaina — Myös osa kaukovuoroista jää ajamatta

Aktiivimallin vastainen mielenilmaus pysäyttää joukkoliikenteen asiointibusseja myöten, mutta erilliset koulukyydit kulkevat.

Imatralla ei vielä tiedetä, liikennöivätkö paikallisbussit perjantaina.
Imatralla ei vielä tiedetä, liikennöivätkö paikallisbussit perjantaina.

Imatralla ei ajeta paikallisliikenteen linja-autovuoroja perjantaina kello 03—18 välillä, varmistaa kaupungininsinööri Päivi Pekkanen.
Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto (AKT) osallistuu laajasti aktiivimallin vastaiseen mielenilmaukseen. Imatralla liikennöivä Pohjolan Liikenne on mukana mielenilmauksessa.
Pohjolan liikenteen aluejohtaja Mika Collaus vahvistaa, että tämän hetken tietojen mukaan paikallisliikennettä ei ajeta.

— Tieto täsmentyy perjantaita kohden, mutta on varauduttava siihen, että koko paikallisliikenne on pysähdyksissä.

Erilliset koulukyydit kulkevat

Myös asiointibussilinjat seisahtuvat. Sen sijaan erilliset koulukyydit jäävät mielenilmauksen ulkopuolelle. Perjantaina näistä ajetaan Virmutjoelta kello 6.55 ja Rehulasta kello 8.05 Imatrankoskelle liikennöivät reitit sekä Imatrankoskelta iltapäivällä takaisin Ruokolahdelle kello 14.35 ja 16.05 lähtevät reitit. Myös kello 7.10 keskusasemalta lähtevä kaukolinja Vuoksenniskan ja Kaukopään kautta ajetaan, sekä noin kello 16.45 K-marketin kohdalla pysähtyvä kaukoliikenneauto, joka kulkee Tornan kautta keskusasemalle.

Koulutaksit ovat tämän hetken tiedon mukaan liikkeellä normaalisti. Kello 18 jälkeen myös muu liikenne normalisoituu.

Matka taittuu huonosti myös kaukoliikenteessä

Paikallisliikenne seisahtuu Imatran lisäksi muun muassa Lappeenrannassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Myöskään Lappeenrannan ja Imatran välillä kulkeva linja 100 ei liikennöi perjantaina. Ensimmäinen Imatralta Lappeenrantaan kulkeva vuoro lähtee perjantai-iltana kello 18.10.

Lakko vaikuttaa myös kaukoliikenteeseen, ja sitä kautta matkustamiseen ja pakettien kuljettamiseen koko maassa. Osa vuoroista ajetaan mielenilmauksesta huolimatta. Päivitetyt aikataulut löytyvät Matkahuollon verkkosivuilta.

Juttua päivitetty 30.1. klo 17.25.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset