Imatran kaupungintalolle ja kulttuuritalo Virtaan ei saatu uutta ravintoloitsijaa: Kilpailutus keskeytettiin tuloksettomana

Neuvotteluihin osallistui kolme suurta ravintola-alan toimijaa. Kaikki jättivät tarjouksen, mutta sopimusta ei saatu aikaan yhdenkään kanssa.

ANU PAKARINEN

Ei niin hyvää bisnestä kuin kuvittelisi. Kaupungintalon lounaskahvila Inkeriin ei saatu uutta ravintoloitsijaa, vaan kilpalutus keskeytettiin tuloksettomana. Tällä hetkellä ruokala palvelee myös koululaisia.
Ei niin hyvää bisnestä kuin kuvittelisi. Kaupungintalon lounaskahvila Inkeriin ei saatu uutta ravintoloitsijaa, vaan kilpalutus keskeytettiin tuloksettomana. Tällä hetkellä ruokala palvelee myös koululaisia.

Imatran kaupungintalon lounasravintolaan ja kulttuuritalo Virran kahvilaan ei ole onnistuttu löytämään uutta palveluntuottajaa.

Imatran kaupunki neuvotteli sopimuksesta kolmen suuren ravintola-alan toimijan kanssa.

Kaikki kolme toimijaa jättivät tarjouksen, mutta tarjousten sisältö ei vastannut alkuperäistä hankintailmoitusta ja kaupungin asettamia reunaehtoja.

Hankinta jouduttiin lopulta keskeyttämään tuloksettomana.

Ongelmana olivat liian korkeat kulut suhteessa liiketoiminnan tuottoon. Kaupungin edellyttämillä aukioloajoilla ja vuokratasolla liiketoiminnasta ei saa riittävän kannattavaa, että se houkuttelisi yrityksiä.

— Tuli selväksi, että molemmissa paikoissa on omat haasteensa, kertoo hankinta-asiantuntija Sami Timperi Imatran kaupungilta.

Satun sopimusta jatketaan vuodella

Yksi neuvottelukumppaneista oli kaupungintalon ja kulttuuritalon Virran nykyinen palveluntuottaja Saimaan tukipalvelut Satu.

Satun sopimus umpeutuu Virrassa kesäkuun alkupuolella.

Kaupungintalolla sopimus katkeaa heinäkuussa.

Vaikka uutta toimijaa ei saatukaan, kaupungintalon palvelujen jatko on toistaiseksi turvattu, Timperi kertoo.

— Hyvässä hengessä on päästy ratkaisemaan asiaa, vaikka ei päästykään haluttuun lopputulokseen kenenkään kanssa kilpailutuksella. Olemme sopineet Saimaan tukipalvelujen kanssa vuoden jatkoajasta kaupungintalolla. Katsotaan sen jälkeen, mitä voidaan tehdä.

Kulttuuritalo Virran tapahtumatarjoiluun ja kahvilanpitoon Saimaan tukipalvelut ei enää lähde edes väliaikaisesti.
Kulttuuritalo Virran tapahtumatarjoiluun ja kahvilanpitoon Saimaan tukipalvelut ei enää lähde edes väliaikaisesti.

Väliaikainen sopimus ei koske kulttuuritalo Virtaa, sillä Saiman tukipalvelut ei halunnut ottaa sen kahvilaa ja tapahtumien tarjoiluja enää hoidettavakseen.

Jatkossa Virran tapahtumatarjoilut hoidetaan catering-yritysten ja Imatra base campin kautta, Timperi kertoo.

”Raskas, mutta hyödyllinen prosessi”

Saimaan tukipalvelujen ruokapalvelujohtaja Elina Särmälä on väliaikaisratkaisuun tyytyväinen.

Olemme yhteisesti neuvotelleet, millä ehdoilla toisaalta kaupunki on valmis jatkamaan sopimustamme, ja toisaalta millä ehdoilla me pystymme jatkamaan toimintaamme. Näiden neuvottelujen jälkeen jatkamme hyvillä mielin. — Elina Särmälä

Kilpailutus osoitti, että Imatran kaupungilla on ollut liian ruusuinen käsitys kaupungintalon ja Virran vetovoimasta ja liiketoimintaedellytyksistä. Samat asiat, joiden kanssa Saimaan tukipalvelut on tuskaillut, nousivat esiin neuvotteluissa muidenkin toimijoiden kanssa.

Särmälän mielestä kuukausia vienyt, varsin työläs prosessi ei ollut turha.

— Ostajan silmät ovat varmaan toisella tapaa auenneet markkinan ja arkirealismin suhteen. Aika raskas, mutta varmasti hyödyllinen prosessi, joka antaa eväitä jatkoon, kun tilaaja miettii miten toimintaa kehitetään ja jatkossa kilpailutetaan, Särmälä sanoo.

Särmälä kertoo Satun jatkavan hyvillä mielin kaupungintalon lounaskahvio Inkerin pitämistä heinäkuulle 2020 saakka. Suurista linjoista on jo sovittu, ja yksityiskohtainen sopimus allekirjoitetaan ensi viikolla.

— Olemme yhteisesti neuvotelleet, millä ehdoilla toisaalta kaupunki on valmis jatkamaan sopimustamme, ja toisaalta millä ehdoilla me pystymme jatkamaan toimintaamme. Näiden neuvottelujen jälkeen jatkamme hyvillä mielin.

Uusimmat uutiset