Matkailuoppaiden päivä keskiviikkona kirjastossa — Imatran oppailla on pitkät perinteet

Kalle Sipiläinen

Imatran matkailuoppaat järjestävät jälleen ensi kesänä perinteisiä Kruununpuiston kierroksia, joissa kohdataan myös Impi-patsas.

Imatran matkailuoppaat juhlistavat kansainvälistä matkailuoppaan päivää keskiviikkona pääkirjastossa. Oppaat esittelevät toimintaansa ja kertovat Imatran opastuskohteista kello 15 alkaen. Tietoa on luvassa myös ensi kesän tapahtumista.

Imatralla matkailuoppailla on pitkät perinteet. Opasyhdistys on perustettu Imatralla vuonna 1963 ja on siten Suomen vanhimpia.

Jo ennen yhdistyksen perustamista Imatralla oli paikallisoppaita, jotka kierrättivät turisteja Imatran hotelleilta Vallinkoskelle. Myös Vuoksen kalastusoppailla on pitkä historia.

Vuoden 2017 lopussa Imatran matkailuoppaiden yhdistyksessä oli 40 jäsentä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat