Oletko jo viritellyt ulkovaloja? Imatralaiset kodit, yritykset, yhteisöt ja muut ryhmät pääsevät nyt osallistumaan Imatran valoviikoille luomalla oman valoteoksensa – Paras kausivaloteos palkitaan

Hämärän helmiä -tapahtumassa julkistettavat valoteokset ovat esillä kolme viikkoa.

Merja Männikkö

Nyt jokaisella on mahdollisuus osallistua Imatran valoviikkoihin tekemällä joko omaan ikkunaansa, puutarhaansa, lenkkipolulle tai vaikka tyhjään näyteikkunaan jonkinlainen valoteos. Kuvituskuva.
Nyt jokaisella on mahdollisuus osallistua Imatran valoviikkoihin tekemällä joko omaan ikkunaansa, puutarhaansa, lenkkipolulle tai vaikka tyhjään näyteikkunaan jonkinlainen valoteos. Kuvituskuva.

Eri puolilla Imatraa aiotaan sytyttää valot tuomaan iloa marraskuun pimeneviin iltoihin.

Marraskuun 6. päivänä järjestettävässä Hämärän helmiä -tapahtumassa julkistetaan näyteikkunoita, tiloja ja paikkoja, jotka on valaistu valoteoksilla.

Nyt etsintäänkin yksityishenkilöitä, yrityksiä, yhteisöjä sekä muita ryhmä kuten koululuokkia osallistumaan tapahtumaan ideoimalla oman valoteoksensa. Teoksen voi rakentaa vaikkapa omaan ikkunaan, puutarhaan, lenkkipolulle tai esimerkiksi tyhjään näyteikkunaan.

Toteutuksessa on rajana vain mielikuvitus. Teoksen suunnittelussa voi käyttää erilaisten valojen lisäksi vaikka heijastimia tai muuta koristerekvisiittaa.

Valoviikkoja vietetään 6.–29. marraskuuta

Valoteosten on oltava valmiina julkistettavaksi Hämärän helmiä -tapahtumassa. Imatran valoviikot avaava Hämärän helmiä -tapahtuma järjestetään Koskenpartaalla perjantaina 6. marraskuuta kello 17.

Valoteokset ovat esillä ovat kolme viikkoa. Kaikista kohteista laaditaan kartta, ja yleisö voi kiertää katsomassa teoksia oman aikataulun mukaan.

Yleisön mielestä paras teos palkitaan Imatran joulunavaus -tapahtumassa. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan myös palkintoja.

Tempauksen tavoitteena on ilahduttaa kausivaloteoksilla kaikkia ilta-aikaan liikkeellä olevia.

Tapahtuman järjestää yhteistyössä Imatran kaupunki, Imitsi ja Kesäyliopiston nuori yrittäjyys -koordinaattori

Ilmoittaudu mukaan

Lisätietoja tapahtumasta löytyy netistä osoitteesta imitsi.fi. Mukaan valoteosten suunnitteluun pääsee ilmoittautumalla Imtsille sähköpostitse info@imitsi.fi tai p. 040 550 3327.

Tarkemmat ohjeet löytyvät alta.

Jos haluat teoksen esille:

1. Ilmoita itsesi, porukkasi, yrityksesi tai yhdistyksesi mukaan.

2. Valitse itsellesi paikka tai tyhjä näyteikkuna. Tiedot kohteista saat Imitsiltä.

3. Työt käydään ottamassa pois 30.11. alkavalla viikolla.

Jos haluat osallistua katselijana:

1. Tutustu Uutisvuoksessa ja Imitsin kotisivuille ilmestyvään karttaan kohteista.

2. Nappaa taskulamppu mukaasi ja vieraile kohteissa oman aikataulusi mukaan.

Käy katsomassa kohteet läpi ja osallistu parhaimman teoksen valintaan. Paras teos julkistetaan lauantaina 19.12. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan palkintoja.

Luetuimmat

Kommentoidut