Satamapäällikkö Juhani Turpeinen alkaa pyörittää Kolmea ankkuria ja myydä polttoainetta Lammassaaressa – Kahvila ja huoltoasema aiotaan muuttaa ympärivuotisiksi: "Jatkossa Kolmesta ankkurista saa myös pitsaa"

Kolmen ankkurin vakiintuneet tuotteet, kuten omat leivonnaiset, pysyvät valikoimassa jatkossakin.

Piia Kaskinen

Juhani Turpeinen aloittaa Kolmen ankkurin yrittäjänä. Arkistokuva.
Juhani Turpeinen aloittaa Kolmen ankkurin yrittäjänä. Arkistokuva.

Imatran satamapäällikkönä tänä keväänä aloittanut Juhani Turpeinen ottaa pyöritettäväkseen myös Kolme ankkuria -satamakahvilan.

Turpeinen on tehnyt satamaoperaattori New Port Imatran kanssa sopimuksen, jonka myötä hän jatkaa satamapäällikkönä myös tulevana vuonna. Lisäksi Turpeisen yritys tulee Imatran Venekerhon vuokralaiseksi kahvilarakennukseen ja ostaa venekerholle kuuluneen polttoaineen myyntipisteen.

– Polttoaineen myynti ei ole minulle uutta, olenhan pyörittänyt aiemmin kahdeksan vuotta Vuoksenniskalla Teboilia. Koen, että kahvilan ja polttoaineen myynnin pitää olla samalla toimijalla, koska käytännössä kaikki palaute polttoaineen myynnistä tulee Kolmeen ankkuriin, Turpeinen kertoo.

Bensaa ympäri vuoden

Polttoaineet Lammassaaren jakeluasemalle on tähän asti toimittanut St1. Turpeinen paljastaa, että ensi vuoden osalta neuvotteluja käydään vielä kahden polttoainetoimittajan kanssa, eikä kumpikaan niistä ole St1.

– Huoltoasemasta on tarkoitus tehdä ympärivuotisesti toimiva. Toisella puolella mittaria on tälläkin hetkellä tankkausmahdollisuus autoille, ja toisella puolella pitkät letkut veneille.

Santeri Tynkkynen

Polttoainetoimittaja vaihtuu. Tähän asti bensat on toimittanut St1. Arkistokuva.
Polttoainetoimittaja vaihtuu. Tähän asti bensat on toimittanut St1. Arkistokuva.

Turpeisella on vakaa aikomus, että myös kahvila-ravintolaa aletaan jatkossa pitää auki ympäri vuoden. Perinteisesti Kolme ankkuria on suljettu talvikuukausiksi.

Kolmea ankkuria on Turpeisen mukaan pyöritetty viiden työntekijän voimin.

– Toivon mukaan se ei riitä, ja pystytään tarjoamaan töitä useammalle. Pitkälti samalla porukalla jatketaan kuin tähänkin asti. Venekerholta siirtyy työntekijöitä meille, ja vaimoni tulee toimintaan mukaan. Lisäksi yksi restonomi on tulossa töihin kehittämään toimintaa.

Uutuutena pitsa

Turpeinen painottaa, että Kolmen ankkurin vakiintuneet tuotteet, kuten omat leivonnaiset, pysyvät valikoimassa jatkossakin. Saatavilla on myös lounasta, pitopalvelu sekä tilaussauna. Tiloja vuokrataan myös yksityistilaisuuksiin.

– Suurin muutos on, että jatkossa Kolmesta ankkurista saa myös pitsaa.

Ellei koronatilanne aseta tielle esteitä, aukeaa Kolme ankkuria uudistuneena helmikuussa.

Juttua muokattu 29.10. klo 19.48. Korjattu sopimuskumppaniksi satamapäällikön tehtävästä New Port Imatra Oy. Täydennetty kohtaa, jossa kerrotaan kahvilan palveluista.