Ketterän Onni Toivanen odottaa tasaista Mestistä ja SaPKo-kamppailuja – ”Vanha vihollinen on se paras vihollinen”

Kalle Sipiläinen

Hierojaksi kouluttautunut Onni Toivanen sanoo, ettei Ketterä ole vain nousijajoukkue, vaan lähtee haastamaan ihan kaikkia vastustajia sarjassa.

Imatran Ketterä nähdään vuosituhannen vaihteessa perustetussa Mestiksessä ensimmäistä kertaa.

Jääkiekon toiseksi ylimmällä sarjatasolla, silloisessa 1-divisioonassa, seura pelasi viimeksi 20 vuotta sitten.

Olen kuullut, että SaPKo-pelit ovat olleet joskus aika kovia.

Harjoitus- ja Suomen cupin otteluistaan Ketterä voitti kuusi ensimmäistä, sitten tuli kolme tappiota, mutta viimeisessä harjoituspelissä viime viikolla kaatui Jokipojat.

Makein voitto irtosi KHL-jätti SKA Pietarin farmijoukkueesta SKA Nevasta, jonka Jokeritkin pystyi voittamaan vain niukasti.

— Harjoituspelit antoivat merkkejä, että meidän joukkueessa on potentiaalia mennä pitkälle. Vaikuttaisi, että sarjasta tulee tosi tasainen. Ei ainakaan hirveitä eroja ole missään, Ketterän hyökkääjä Onni Toivanen arvioi.

Nousu kabinetin kautta

Ketterä ehti jahdata Mestis-nousua kahden kauden ajan tosissaan.

Toissakaudella Iisalmen Peli-Karhut vei ensiksi suoran nousupaikan Ketterän nenän edestä, ja sen perään Rovaniemen Kiekko suorastaan tyrmäsi Ketterän Mestis-karsinnoissa.

Viime kevään karsintasarjassakin Ketterä hävisi vierasottelunsa mennen tullen Mestis-paikkaansa puolustaneille Kajaanin Hokille ja Iisalmen Peli-Karhuille, vaikka dominoi kauden aikana Suomi-sarjaa ylivoimaisesti.

Sarjapaikka Mestikseen tuli lopulta kabinetin kautta, kun Hokki ajautui keväällä konkurssiin.

Toivasen mielestä ero Suomi-sarjan ja Mestiksen välillä ei kuitenkaan ole niin iso ero kuin ihmiset luulevat.

— Mestiksessä peli on selkeämpää, kun jokainen joukkue noudattaa tiukkaa pelikaavaa. Mestiksessä on kovempi vauhti, mutta Suomi-sarjastakin löytyy pelaajia, jotka ovat oikeasti laadukkaita. Sieltä nousee joka vuosi Mestikseen pelaajia, ja osa heistä voi nousta muutamassa vuodessa ihan liigaankin asti.

Mestis-finalisti avausvastustajana

Ketterän perjantainen avausvastustaja Imatran kotikaukalossa on Kiekko-Vantaa, joka hävisi SaPKolle viime kevään Mestis-finaalit. Kauden aikana Toivanen odottaa eniten perinteisiä Karjala—Savo-hegemoniakamppailuja.

— Olen kuullut, että SaPKo-pelit ovat olleet joskus aika kovia. Veikkaan, että ne tulevat olemaan nytkin. Vanha vihollinen on se paras vihollinen.

Mitkä ovat Ketterän aseet alkavalla kaudella?

— Varmaan näyttöhalu. Haluamme näyttää, ettemme ole vain nousijajoukkue, vaan lähdemme haastamaan ihan kaikkia joukkueita. Meillä on tosi tasainen joukkue.

Kalle Sipiläinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.