Imatran kylpylän laajennusosan työt käynnistetään keväällä

Olli-Pekka Härmä

Venäläinen Irina piipahti torstaina uimasa kylpylän ulkoaltaan puolella. Uusi allasosasto sijoittuu ulkoaltaan viereen ja se kyketään kiinni Taikametsään.

Imatran kylpylällä alkaa keväällä uuden allasosaston rakennustyöt. Allasosastojen laajennus on määrä aloittaa toukokuussa. Uusi allasosasto sijoittuu ulkoaltaan viereen ja kiinnittyy nykyiseen Taikametsään.

Parhaillaan käynnissä on rakennuksen suunnitteluvaihe. Urakat kilpailutetaan huhtikuussa, työt pyritään käynnistämään toukokuussa.

Rakennuttaja Ari Lattu Imatran YH-rakennuttajalta myöntää aikataulun olevan haasteellisen. Valmista uuden allasosaston on määrä olla kesän korvalla vuonna 2018.

Kokoa uudelle allaslaajennukselle tulee noin 800 neliötä ja se liittyy Taikametsän yhteyteen. Suunnitelman mukaan uusia altaita tulee noin 500 neliötä, joista osa sijoittuu ulos. Tiloihin tulee myös vesiliukumäki, jonka lähtöpiste on piirretty yhdeksän metrin korkeuteen.

Hankkeen kustannusarvio on 3,5 miljoonaa euroa.

Uuden allasosaston rakennuttaa Imatran kaupungin omistama Imatran seudun yritystilat. Kiinteistöä hallinnoimaan perustetaan Yritystilayhtiön omistama Imatran allas Oy, joka toimii vuokranantajana allasosastolle.

Vuokralaisena toimii Imatran kylpylää operoiva Etelä-Karjalan kuntoutumissäätiö. Vuokra-aika on 15 vuotta, vuokralla on määrä kattaa rakentamiskulut.

Olli-Pekka Härmä

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.