Lapset sen keksivät: Kosken koulukeskuksen kylkeen tuleva kuja saa nimekseen Koulukellonkuja

Itä-Suomen koulun 3. luokan omaperäinen ehdotus vei voiton Imatran kaupungin järjestämässä nimikisassa.

Anu Pakarinen

Kanavakadun puoleinen pää Sulkukujasta nimetään uudelleen Koulukellonkujaksi.
Kanavakadun puoleinen pää Sulkukujasta nimetään uudelleen Koulukellonkujaksi.

Nykyinen Sulkukuja kokee todellisen muodonmuutoksen Kosken uuden koulukeskuksen myötä.

Kanavakadun ja Vuoksentien väliin jäävää Sulkukujaa ensinnäkin levennetään. Jatkossa kevyt liikenne erotetaan huoltoliikenteestä selkeästi.

Tämän lisäksi Sulkukuja jaetaan kahtia.

Vuoksentien puoleinen osuus pysyy Sulkukujana jatkossakin. Sen sijaan Kanavakadulta lähtevä osuus nimetään uudelleen Koulukellonkujaksi.

Kujat eivät ole suoraan yhteydessä toisiinsa, sillä niiden väliin jää kevyen liikenteen väylä. Tällä ratkaisulla estetään läpiajo.

Sulkukujan linjaus muuttuu

Eikä tässä vielä kaikki.

Sulkukujan linjauskin muuttuu Vuoksentien päässä.

Imatran kaupunki

Kaavakartta näyttää, kuinka Sulkukujan linjaus muuttuu Vuoksentien päässä. Sulkukujalta puhkaistaan kokonaan uusi liittymä Vuoksentielle.
Kaavakartta näyttää, kuinka Sulkukujan linjaus muuttuu Vuoksentien päässä. Sulkukujalta puhkaistaan kokonaan uusi liittymä Vuoksentielle.

Sulkukujaa jatketaan ja sille rakennetaan uusi ajoliittymä Vuoksentielle. Uusi liittymä sijoittuu Vuoksentien varren omakotitalojen väliin.

Myös Sulkukujan nykyinen liittymä Vuoksentielle pysyy käytössä. Kahdella liittymällä halutaan varmistaa liikenteen sujuvuus ja turvallisuus, kertoo kaavoitusarkkitehti Julia Virkkala.

Lopullisesti liikennejärjestelyt täsmentyvät myöhemmin laadittavassa katusuunnitelmassa.

Lasten keksimä nimi

Koulukellonkujan nimen keksivät Kosken koulukeskuksen oppilaat, joilta Imatran kaupunki pyysi viime syksynä ehdotuksia uuden kujan nimeksi.

Ehdotuksia tuli useita. Voiton vei lopulta Itä-Suomen koulun 3. luokan ehdotus.

Kaavoitusarkkitehti Julia Virkkala tykästyi Koulukellonkujaan heti.

— Minusta se on erityisen hyvä nimi, sillä sellaista ei ole muualla Suomessa ainakaan verkkohaun perusteella, hän kehuu.

Kyseessä ei ole ensimmäinen lasten nimeämä katu Imatralla, sillä myös Kukkolinnankatu Linnalassa on koululaisten itsensä keksimä.

Juttua korjattiin 12.1. kello 9.33 lisäämällä tieto, että Koulukellonkuja on järjestyksessän toinen lasten nimeämä katu Imatralla.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset