Kesätöiden hakurumba nytkähtää liikkeelle — Stora Enso palkkaa Imatralle yli 200 kausityöntekijää

Ovakon tarve on vain reilut 20 henkilöä. Imatran kaupungin luku on 42.

Joonas Laine

Seurakunnan työpaikat ovat etupäässä hautausmaan hoitoa. Kuvassa Jesse Lind kesätöissä Tainionkosken hautausmaalla heinäkuussa 2016.
Seurakunnan työpaikat ovat etupäässä hautausmaan hoitoa. Kuvassa Jesse Lind kesätöissä Tainionkosken hautausmaalla heinäkuussa 2016.

Tätä vuotta on eletty vasta viikko, mutta monella työpaikalla on jo mielessä kesä. Kesätyöpaikkojen hakurupeama on käynnistynyt tai pian käynnistymässä.

Storalla avoinna yli 200 paikkaa

Imatralla eniten kesätyöntekijöitä tarvitsee Stora Enso Imatran tehtailleen. Avoinna on yli 200 kesätyöpaikkaa.
— Hakijamäärä vaihtelee yleensä 1 000 molemmin puolin, kertoo henkilöstöpäällikkö Aimo Kettunen.
Haku on käynnissä tammi-helmikuun. Suurin osa valinnoista tehdään maaliskuun aikana. Paikoista 30—40 on niin sanottuja tienaa tonni -paikkoja, jotka on tarkoitettu koululaisille. Heille on tarjolla 2—3 viikon työrupeama.
— Pisimmillään kesätyö tehtailla voi kestää kuusi kuukautta. Tehtäviin palkataan alan opiskelijoita tai koulutuksen tai kokemuksen omaavia.
Esimiestehtäviin pyrkivät yritys yleensä haastattelee.
— Myös osa työntekijätehtäviin hakevista voidaan haastatella, osa otetaan suoraan hakemusten perusteella, kertoo Kettunen.
Eniten tuuraajia palkataan prosessityöntekijöille.

Ovako tarvitsee kunnossapitoväkeä

Imatran terästehdas tarvitsee kesätyöntekijöitä vain kymmenesosan Stora Enson vaatimasta määrästä. Tarve on reilut 20 henkeä.
— Pieni määrä johtuu siitä, että meillä tehdas seisoo kesäloman ajan. Kesätöihin tarvitaan ennen muuta kunnossapitoväkeä. Lisäksi voi olla tarvetta yksittäisille ihmisille talous- ja tuotekehityspuolella, kertoo henkilöstö- ja viestintäjohtaja Klaus Enwald Ovakolta.
Kesätyöhaku käynnistyy Ovakolla lähipäivinä ja jatkuu helmikuun loppuun.
Tarjolla on kolmen-neljän kuuukauden kesätyöpestejä.
— Ensimmäiset alottavat yleensä toukokuulla, loput kesäkuun alussa.

Kaupungin paikat hakuun helmikuussa

Imatran kaupunki palkkaa tällä kertaa 42 kesätyöntekijää. Paikat tulevat hakuun helmikuussa, viimeistään kuukauden puolivälissä. Hakuaika jatkuu 15. maaliskuuta saakka.
— Paikkoja on kaikilla kaupungin vastuualueilla eli konsernipalveluissa, hyvinvointi- ja koulutuspalveluissa sekä kaupunkikehitys- ja teknisissä palveluissa, luettelee henkilöstön kehittämispäällikkö Terhi Karttunen Imatran kaupungilta.
Haku tapahtuu edellisvuosien tapaan Kuntarekryn kautta.

Seurakunnalla puolet paikoista täyttyy vakioväestä

Imatran seurakunnan kesätyöpaikkojen haku on käynnissä seurakunnan verkkosivuilla. Paikkoja on tulevalle kaudelle 50.
— Puolet niistä täyttyy vakioväestä, loput 25 paikkaa täytetään muilla hakijoilla, kertoo ylipuutarhuri Ari Ylähollo Imatran seurakunnasta.
Hakemuksia kesätöihin tulee yleensä 200—300.
— Edellytys paikan saamiselle on, että hakija täyttää tämän vuoden aikana 17 vuotta.
Kesätyöntekijät aloittavat työnsä useassa aallossa. Ensimmäiset aloittavat lumien sulettua huhtikuun lopulla. Abiturienttien vuoro on toukokuussa ja koululaisten kesäkuun alussa.
— Juhannuksen jälkeen ryhdytään väkeä jo vähentämään.
Kesätyöpestin pituus on ensikertalaisilla kolme tai neljä viikkoa.

Citymarketissa vaatimuksena 18 vuoden ikä

Imatran Citymarketin kesätyöntekijämäärä on tyypillisesti 10—15.
— Vaikka kaupassa on piristymisen makua, palkataan kesäväkeä luultavasti edellisvuosien malliin, ennakoi tavaratalonjohtaja Pekka Niemelä.
Haku ei ole käynnissä vielä, mutta avautuu Citymarketin verkkosivuille lähiaikoina.
— Valinnat tehdään yleensä maalis-huhtikuussa. Koska suurin osa kesätyöntekijöistä suuntautuu kassatyöskentelyyn, on heidän oltava 18 vuotta täyttäneitä, kertoo Niemelä.
Ensimmäiset kesäihmiset aloittavat työt toukokuun puolivälissä. Vilkkainta aikaa on kesä-heinäkuu, mutta kausitöitä riittää kaupassa syyskuun loppuun asti.

Luetuimmat

Kommentoidut