Kritiikki vaikutti: Mansikkalan koulukeskuksen liikennejärjestelyjä parannettiin

Alueella toimii noin 140 henkilöä, eikä kaikkia vaikutuksia ole osattu ottaa huomioon, Mitra myöntää. Tänään perjantaina tilanteen pitäisi olla jo parempi.

Paavo Salonen

Tältä Ruokosuonkadulla näytti vielä alkuviikosta.
Tältä Ruokosuonkadulla näytti vielä alkuviikosta.

Julkisuudessa esitetty kritiikki Mansikkalan koulukeskuksen alueen liikennejärjestelyistä on johtanut toimenpiteisiin.

Alueella rakennuttajana toimivan Mitran edustaja Henry Tapiola on keskustellut Mansikkalassa työskentelevien urakoitsijoiden kanssa, ja korjaaviin toimenpiteisiin on ryhdytty, tiedottaa Imatran kaupunki.

Urakoitsijoiden kanssa on sovittu, ettei autoja ei enää pysäköidä pyöräteille. Lisäksi työmaa-alueen rajauksia ja opasteita parannettiin keskiviikon ja helatorstain aikana. Tänään perjantaina tilanteen pitää olla jo parempi, sanoo Tapiola kaupungin tiedotteessa.

Liikenneturvallisuuden puutteet paljastuivat, kun koululaiset palasivat lähiopetuksen myötä liikenteeseen samaan aikaan, kun Mansikkalan koulutyömaan vieressä ryhdyttiin rakentamaan uutta kiertoliittymää ja alikulkutunnelia.

Koululaisten vanhempia hirvitti, kun työmaan henkilökunnan autot tukkivat pyörätiet, eikä turvallisia kulkureittejä ollut merkitty, vaikka alueella liikkui paljon raskaita työkoneita.

Myös Aluehallintoviraston työsuojelutarkastaja kiinnostui työmaan liikennejärjestelyistä ja arvioi valokuvien perusteella suunnittelun pettäneen.

Mitra toimii töiden tilaajana. Varsinaiset urakat on kilpailutettu.

─ Alueella toimii tällä hetkellä noin 140 henkilöä, eikä kaikkia vaikutuksia ole osattu ottaa huomioon. Korjaaviin toimiin urakoitsijoiden kanssa on nyt ryhdytty, Tapiola sanoo kaupungin tiedotteessa.

Luetuimmat