Imatralla pitkästä aikaa talvehtivasta Jani Hjerppestä tuli kotimaassa pullantuoksuinen kilpa-ajaja – Idea rullapullabisneksen aloittamisesta tuli puoliso Nora Barnan kotimaasta: "Siellä rullapullaa myydään ihan joka paikassa"

Rullapullan valmistusprosessi on melko vaativa. Jani Hjerppe kertookin, että onnistuneeseen lopputulokseen pääseminen on vaatinut lukemattomia harjoituskertoja.

Joonas Tapaninen

Jani Hjerppe ja Nora Barna aikovat levittää rullapullan ilosanomaa Etelä-Karjalassa ja lähialueilla syksyn ja talven mittaan.
Jani Hjerppe ja Nora Barna aikovat levittää rullapullan ilosanomaa Etelä-Karjalassa ja lähialueilla syksyn ja talven mittaan.

Joonas Tapaninen

Päämakuja on neljä: kaneli, sokeri, suklaa ja vanilja. Lisäksi tarjolle tuodaan kokeilumielessä vaihtuvia makuja.
Päämakuja on neljä: kaneli, sokeri, suklaa ja vanilja. Lisäksi tarjolle tuodaan kokeilumielessä vaihtuvia makuja.

Imatralainen Jani Hjerppe on jälleen uuden äärellä. Dubaissa kilpa-ajajana uraa tekevä Hjerppe joutui jäämään koronatilanteen takia talveksi kotimaahansa, mutta toimettomaksi yrittäjätaustainen mies ei suostunut tälläkään kertaa jäämään. Niinpä Hjerppe kehitteli unkarilaisen avopuolisonsa Nora Barnan kanssa bisnesidean tämän kotimaasta tutun katuherkun, rullapullan ympärille.

Pariskunta "koeajoi" liikeidean viime viikonloppuna Imatran syysmarkkinoilla, eikä vastaanotto olisi voinut olla parempi. Rullapullan suosio osoittautui niin suureksi, että Koskenpartaalle pystytetylle pullakojulle pääsi muodostumaan jopa jonoa.

Valmistusprosessi vaativa

Jani Hjerppe kertoo hullaantuneensa itse rullapullasta vieraillessaan useita kertoja Barnan kanssa Unkarissa.

– Siellä rullapullaa myydään kioskeista ihan joka paikassa. Meillä on ollut pitkään mielessä, että tätä pitäisi alkaa myymään Suomessa, koska rullapullaa ei muualta täältä oikeastaan saa kuin kerran vuodessa kansainvälisiltä markkinoilta, Hjerppe sanoo.

Rullapullan valmistusprosessi on melko vaativa. Hjerppe sanoo, että onnistuneeseen lopputulokseen pääseminen on vaatinut lukemattomia harjoituskertoja. Pulla valmistetaan itse taikinasta tarjoiltavaksi asti. Reseptin kanssa on oltava erityisen tarkkana.

– Taikinan on oltava juuri oikeanlaista, että sen pystyy laittamaan rullalle ja saa irti vartaasta. Paistoaika ei saa ylittyä eikä tietenkään alittuakaan, muuten pulla jää raa'aksi, eikä sokeri karamellisoidu ja saa pinnoitetta, Hjerppe selvittää.

Myyntivalttina tuoreus

Rullapulla paistetaan sille varta vasten tarkoitetussa grillissä, joka tilattiin Unkarista.

– Rullapullan myyntivaltti on ehdottomasti tuoreus. Pulla tehdään paikan päällä, ja asiakas saa sen lämpimänä.

Päämakuja on neljä: kaneli, sokeri, suklaa ja vanilja. Lisäksi tarjolle tuodaan kokeilumielessä vaihtuvia makuja.

Rullapullan ilosanomaa Hjerppe ja Barna aikovat kiertää levittämässä lähialueen myyntitapahtumissa syksyn ja talven mittaan.

– Tunnustelemme markkinoita. Jos hyvin menee ja ihmiset tykkäävät, niin tarkoituksena olisi olla kerran viikkoon jossain myymässä.

Alun perusteella uniikki bisnesidea on ottamassa tuulta alleen. Perjantaina Hjerppe ja Barna myivät rullapullia Lappeenrannan kauppatorilla, jossa tavara vietiin jälleen käsistä: kaikki pullat menivät kaupaksi.

Luetuimmat