Ketterän ensimmäinen peli Mestiksessä päättyi tappioon, mutta päätä ei suinkaan tarvitse pistää pensaaseen

Turo Ulvinen

Ketterän ja Kiekko-Vantaan kohtaamista seurasi Imatran jäähallissa 915 silmäparia.

Ketterän ensimmäisen kotipelin yleisömäärä Mestiksessä oli lievä pettymys. Imatran halli ei ollut läheskään täynnä, vaikka vastassa oli viime kauden toinen loppuottelijajoukkue Kiekko-Vantaa. Katsojia oli kuitenkin runsaat 900.

Sääli niitä katsojia, jotka eivät hallille tulleet, sillä tarjolla oli jännittävän viihdyttävä ottelu, ja vaikka se päättyikin vieraiden voittoon 2—5 (0—1, 2—2, 0—2).

Viime kaudella Mestiksen loppuotteluissa pelannut Kiekko-Vantaa oli juuri niin hyvä, kuin sen piti ollakin. Vahva ja taitava. Ketterä oli puolestaan alussa turhankin ujo ja saamaton, vähän niin kuin viime keväänä Mestiksen ensimmäisissä karsintapeleissä. Mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sen paremmin imatralaiset tulivat peliin mukaan. Tulikaste oli vähintään lupaava.

Kiekko-Vantaa on taitava joukkue. Vieraista löytyi myös kaksinkamppailuvoimaa. Useat vuodet Mestiksessä näkyivät kiekollisessa varmuudessa ja siinä, ettei hyökkäyksiin lähdetty epätasapainoisista asemista. Viivelähdöt takaisivat sen, etteivät ketteräläiset päässet ryöstökiekkoihin maalintekoalueella.

Ketterä ja yleisö syttyivät

Oman siniviivan vantaalaiset sulkivat varsin tehokkaasti, mutta luisteluvoimassa Ketterän ei tarvinnut antaa yhtään tasoitusta.

Kiekko-Vantaa jäi aika ajoin pahastikin Ketterän jyrän alle varsinkin toisessa erässä. Vieraat ehtivät johtaa ottelua jo kolmella maalilla ennen toisen erän puoliväliä, mutta niin vain Ketterä tuli erän loppupuoliskolla jo maalin päähän. Takaa-ajon aikana syttyi myös kotiyleisökin.

— Yleisökin taisi alussa ihmetellä Mestistä, mutta kun se sitten syttyi, niin antoihan se virtaa koko joukkueelle, Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen sanoi.

Lehtonen oli tyytyväinen joukkueensa pelilliseen ilmeeseen.

— Vauhdikasta ja laadukasta peliä. Alussa olimme vähän ujoja ja ylipelasimme muutaman tilanteen. Toiseen erään saatiin vähän aivojakin peliin mukaan ja veimme peliä.

Turhista jäähyistä eroon

Lehtosta jäivät harmittamaan muutamat turhat jäähyt, varsinkin hyökkäyspäässä otetut.

— Niitä ei saisi tällä tasolla ottaa. Niistä pitää päästä eroon. Vastustaja teki kaksi maalia heti meidän alivoimamme päättymisen jälkeen ja yhden ylivoimapelistä.

Lehtonen uskoo, ettei pistetilin avautumiseen kulu kauan jos ja kun joukkueen pelillinen ilme ja draivi pysyy perjantain tasolla.

Erikoiskehut Lehtoselta sai Joona Jääskeläinen sekä nelosvitja, jossa pelasivat Onni Toivanen, Toni Jalovaara ja Samuli Vuokniemi.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen osasi odottaa Imatralta tiukkaa iltapuhdetta ja sellainen myös tuli.

— Ei tämä tule olemaan helppo paikka vastustajille, ei todellakaan, Arvonen mietti.

Tenho Tiilikainen

Tenho Tiilikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat