Kaukopään koulutalosta halutaan pitää kiinni — Jykevän rakennuksen sisälle etsitään koululaisten jälkeen uutta toimintaa

Minna Mäkinen

Yksi vaihtoehto Kaukopään koulun tulevaisuudelle olisi monituottajamalliin perustuva kiinteistöyhtiö.
Yksi vaihtoehto Kaukopään koulun tulevaisuudelle olisi monituottajamalliin perustuva kiinteistöyhtiö.

Kaukopään koulurakennukseen kehitellään monen toimijan tilaa. Koulukäytön jälkeen funkistyyliseen rakennukseen haarukoidaan yhdistysten ja yritysten toimintaa, jolloin koulutalo säilyisi kyläläisten käytössä myös jatkossa.

Asialla on Raution kaupunginosayhdistys, joka on hakenut tukea selvitystyöhön Etelä-Karjalan Kärki-Leaderilta. Yhdistys arvioi rakennuksesta irtoavan monipuolisia tiloja hyödynnettäväksi alueen asukkaiden toimintaan. Kaukopään valtteja on yhdistyksen mielestä keskeinen sijainti hyvin kulkuyhteyksien varrella. Koulurakennus on myös itsessään hyvässä kunnossa.

Yhdistyksen tavoitteena on nyt laatia suunnitelma rakennuksen tulevasta käytöstä. Työtä vauhditetaan ensi lauantaina 14. huhtikuuta pidettävässä kaikille avoimessa seminaarissa. Seminaarin pääpuhuja on Kaukopään entinen koululainen, yhteiskuntatieteiden tohtori ja kasvatustieteen professori Tapio Varis Tampereen yliopistolta.

Koulutoiminta Kaukopäässä on päättymässä ensi vuoden keväällä. Taustalla on Imatran kaupungin linjaus kolmesta koulukeskuksesta, jolloin Kaukopään alueen koululaiset siirtyvät Vuoksenniskalle.