Imatralle on myönnetty yksi uusi taksilupa, Lappeenrantaan uusia toimijoita on tullut viisi

Parikkalaankin tuli yksi uusi taksiyrittäjä.

Kai Skyttä

Taksialan kilpailu kiristyy Etelä-Karjalassa.
Taksialan kilpailu kiristyy Etelä-Karjalassa.

Trafi on koonnut ensimmäiset tilastot uuden taksilain jälkeen myönnetyistä toimiluvista. Luvut kertovat, että myös Etelä-Karjalaan on tullut heinäkuun aikana uusia toimijoita.
Trafi myöntää erikseen yrityskohtaisia taksiliikennelupia ja kuljettajakohtaisia taksinkuljettajien ajolupia. Osastopäällikkö Kimmo Pylväs Trafista kertoo, että tiistaihin mennessä taksiliikennelupia oli myönnetty Lappeenrantaan viisi, Imatralle yksi ja Parikkalaan yksi.
Pylväs selittää, että nämä ovat taksiyritysten saamia lupia, eikä niiden lukumäärä kerro kuntaan tulleiden uusien taksien määrää. Yhdellä yrityksellä voi olla useita autoja. On myös periaatteessa mahdollista, että lappeenrantalainen taksiyritys toimii jossain muualla.
Kuljettajakohtaisista ajoluvista ei ole saatavilla kuntakohtaisia lukuja.
Heinäkuun alussa voimaan tullut taksilaki helpotti taksiyrittäjäksi ryhtymistä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet