Torkkelinkadun kiinteistöille saatiin vedet väliaikaisratkaisulla — Kadun vesihuolto joudutaan uusimaan, peruskorjauksen suuruus selviää perjantaina

Ensimmäisen vuotokohdan korjauksen jälkeen samassa putkessa havaittiin kaksi uutta vuotoa.

Santeri Tynkkynen

Aamukahdeksalta Torkkelinkadulla tehtiin vielä kaapelinäyttöjä ennen kaivamisen aloittamista.
Aamukahdeksalta Torkkelinkadulla tehtiin vielä kaapelinäyttöjä ennen kaivamisen aloittamista.

Imatrankoskella Torkkelinkadulla varhain maanantaiaamuna havaitun putkirikon vuoksi ilman vettä jääneille kiinteistöille on nyt mahdollistettu vedentulo väliaikaisratkaisujen avulla.

Putkirikon vuoksi kiinteistöt osoitteessa Torkkelinkatu 7 ja Torkkelinkatu 9 sekä Valtionhotellin uusi puoli jäivät ilman vettä tiistaihin asti. Helsingistä saapui maanantain ja tiistain välisen yön aikana puhdasvesiletkut, jotka kytkettiin vesiasemaan, jolla vesi saatiin juoksemaan ensin Torkkelinkatu 9:n kiinteistöön.

Torkkelinkatu 7 ja Valtionhotellin uusi puoli saavat vettä maassa olevan putken kautta. Vedentulo mahdollistui vähän ennen iltapäivä neljää tiistaina.

Kiinteistöjen vesi on juomakelpoista. Jos veden värissä on poikkeamaa normaalista tai vesi sisältää ilmakuplia, kannattaa vettä hetken juoksuttaa hanasta, kaupunki kehottaa tiedotteessa.

Putkirikon korjaaminen osoittautui tavallista haasteellisemmaksi, sillä ensin paikannettu vuotokohta saatiin korjattua, mutta samassa putkessa havaittiin uusi vuoto. Korjaamista hidasti myös se, että se vaati yhden puun ja yhden valaisinpylvään kaatamista. Liikennöinti kadulla onnistuu varovaisuutta noudattaen, mutta jalankulkijat ja pyöräilijät joutuvat kiertämään korjauskohdan.

Lopullisen korjauksen suuruus selvitetään perjantaina kun paikalle tulevat maaperän tutkijat, joiden on tarkoitus määrittää uusittavan putkiston pinnoitteen laatu. Aikaisintaan putkistoa päästään korjaamaan ensi viikolla.

Esimerkiksi Torkkelinkatu 9:n vedenjakelu toimii siihen asti maan päällä kulkevan putken välityksellä.

Havainto Torkkelinkadun putkirikosta tehtiin maanantaiaamuna kello 04.15. Vesi katkaistiin alueelta kello 05.30. Tiistain aikana asukkaille järjestettiin väliaikainen vedenjakelu kesäteatterin kääntöpaikalle.

Putkirikko vaikutti aamulla hetkellisesti koko Mellonkylän alueen vedenpaineisiin.

Vettä ehti vuodon alussa valua maahan 350 kuutiota.

Santeri Tynkkynen

Maa vajosi putkirikon seurauksena kevyenliikenteen väylän reunasta.
Maa vajosi putkirikon seurauksena kevyenliikenteen väylän reunasta.

Juttua muokattu 2.9. kello 08.05, kello 08.55 ja 13.56, lisätty kuvat sekä tietoa putkirikosta, ja arvio korjaamisen valmistumisesta.

Juttua päivitetty 2.9. kello 17.23, lisätty tieto toisesta vuotokohdasta ja korjaustöiden viivästymisestä.

Tekstiä muutettu klo 20.32 tiedolla korjauksen virumisesta tiistaihin ja klo 22 tiedolla väliaikaisesta tankkiautoratkaisusta.

Juttua päivitetty 3.9. kello 10.23, korjattu tieto vedenjakelusta, paikalla ei ole säiliöautoa, vesi johdetaan vesiasemasta kerrostaloon puhdasvesiletkuilla.

Juttua päivitetty 3.9. klo 16.05, lisätty tieto peruskorjauksesta sekä vedentulosta kaikille kiinteistöille.

Juttua muokattu 3.9 klo 17.28, korjattu kirjoitusvirhe.

Luetuimmat