Imatrankoskella sijaitsevaan Pentik-myymälään haetaan yrittäjää – Samalla ketju sulkee kolme muuta myymäläänsä: "Olen positiivisella mielellä siitä, että yrittäjä liikkeeseen saadaan"

Tavoitteena on saada yrittäjä Imatralle vuodenvaihteeseen mennessä.

Kanerva Jalarvo

Pentikin Imatran myymälän toiminta aiotaan muuttaa yrittäjävetoiseksi.
Pentikin Imatran myymälän toiminta aiotaan muuttaa yrittäjävetoiseksi.

Imatrankoskella sijaitsevaan Pentikin liikkeeseen haetaan yrittäjää jatkamaan myymälän toimintaa.

Pentikin toimitusjohtajan Riikka Wulffin mukaan sisustusalan yritys on ryhtynyt koronakevään jälkimainingeissa uudistamaan toimintaansa. Pentik sulkee neljä myymäläänsä sekä muuttaa Imatran ja Savonlinnan myymälänsä yrittäjävetoisiksi.

– Haluamme pitää Pentikin Imatralla jatkossakin, ja yrittäjän avulla se on mahdollista. Meillä on omia myymälöitä turhan paljon. Etenkin pienille paikkakunnille yrittäjävetoinen ratakisu on sopiva.

Wulffin mukaan jo nyt Pentikin tuotteita myydään kumppaneiden pitämissä myymälöissä muun muassa Sotkamossa, Raahessa ja Iisalmessa.

– Pentikin tuotteiden myynnin voi yhdistää myös muuhun liiketoimintaan. Esimerkiksi Iisalmen myymälässä myydään Pentikin lisäksi Marimekkoa, Wulff kertoo.

Pentikin tuotteiden myynnin voi yhdistää myös muuhun liiketoimintaan. — Riikka Wulff

Tavoitteena on, että Imatran myymälä siirtyisi yrittäjävetoiseksi vuodenvaihteeseen mennessä. Mikäli yrittäjää ei sattuisi löytymään,

joudutaan silloin Wulffin mukaan harkitsemaan Imatran myymälän sulkemista.

– Olen kuitenkin tällä hetkellä positiivisella mielellä siitä, että yrittäjä liikkeeseen saadaan, hän kertoo.

Koronakevät on ollut Wulffin mukaan hankala ketjun kaikissa liikkeissä. Hänen mukaansa Imatralla tilanne on tällä hetkellä kuitenkin kohtuullisen hyvä.

– Imatralla myynti on jo lähellä koronaa edeltävää tasoa. Venäläismatkailijoiden puuttuminen toki näkyi jo koronakriisin aikaan. Nyt ollaan kuitenkin jo hyvällä tasolla. Voi olla, että kotimaanasiakkaat ovat paikanneet tilannetta.

Kanerva Jalarvo

Pentikin toimitusjohtajan Riikka Wulffin mukaan Imatralla ollaan palattu myynnin puolesta jo lähelle koronakriisiä edeltävälle tasolle.
Pentikin toimitusjohtajan Riikka Wulffin mukaan Imatralla ollaan palattu myynnin puolesta jo lähelle koronakriisiä edeltävälle tasolle.

Koronakevät vauhditti muutoksia

Imatralla myynti on jo lähellä koronaa edeltävää tasoa. — Riikka Wulff

Kesän aikana lopetettavat Pentikin liikkeet sijaitsevat Tuurissa ja Helsingissä kauppakeskus Kaaressa. Kolmannesta suljettavasta myymälästä tiedotetaan Wulffin mukaan heinäkuun aikana. Aiemmin Pentik sulki jo Nurmijärven myymälänsä.

Suljettavat myymälät eivät olleet Wulffin mukaan ennen kevättäkään taloudellisesti kannattavia. Hän näkee, että koronan aiheuttamat taloudelliset vaikeudet ovat syventäneet näiden myymälöiden ahdinkoa ja siten nopeuttaneet niiden sulkemista.

Verkkokaupassa koronakevään seuraukset ovat Wulffin mukaan näkyneet kuitenkin positiivisesti.

– Verkkokauppa on kasvanut isoilla luvuilla kevään ajan ja jäänyt myös pysyvästi selvästi korkeammalle tasolle kuin aiemmin.

Kevään aikana suurin osa Pentikin myymälöistä jouduttiin sulkemaan väliaikaisesti. Kesäkuun alussa myymälöiden ovet avautuivat poikkeusaukiolaajoin.

Tällä hetkellä Pentikillä on Suomessa noin 50 omaa myymälää ja reilu kymmenen kumppaneiden pitämää myymälää.

Uusimmat uutiset