Kunnia niille joille se kuuluu: Imatran pääkirjaston minimessuilla kiitetään vapaaehtoistyön tekijöitä ja värvätään mukaan uusia

Anu Pakarinen

Messuisäntä Jouni Sakari Kemppisen (vas.) kanssa vapaaehtoistyötä oli esittelemässä muun muassa Apua nuorille -palvelun kehittäjä Samu Kemppi (toinen vasemmalta).  Kuvassa myös Samun ystävät Juho ja Aino Vaaranmäki sekä Lea Arponen.
Messuisäntä Jouni Sakari Kemppisen (vas.) kanssa vapaaehtoistyötä oli esittelemässä muun muassa Apua nuorille -palvelun kehittäjä Samu Kemppi (toinen vasemmalta). Kuvassa myös Samun ystävät Juho ja Aino Vaaranmäki sekä Lea Arponen.

Imatran pääkirjaston ala-aula on keskiviikkoon 5. joulukuuta asti pyhitetty vapaaehtoistoiminnalle.

Minimessuilla esitellään erilaisia vapaaehtoistyön muotoja ja sitä tekeviä järjestöjä.

Tapahtuma on suunnattu kaikille, jotka haluavat tietää aiheesta lisää ja pohtivat vapaaehtoistyöhön osallistumista.

Samalla kyseessä on kiitosjuhla. Haluamme kiinnittää huomiota vapaaehtoisten tekemään arvokkaaseen työhön ja myös kiittää heitä siitä, kertoo messuisäntä Jouni Sakari Kemppinen.

Auttaa voi monin tavoin

Paikalla oli maanantaina muun muassa SPR:n, Pelastakaa lapset -yhdistyksen ja Imatralla perustetun Apua nuorille -palvelun edustajia.

Kävi ilmi, että auttaa voi kovin monin tavoin. Ryhtymällä vaikkapa yksinäisen vanhuksen piristäjäksi, ystäväksi maahanmuuttajalle tai jakamalla omia kokemuksiaan vertaistuen muodossa.

Kemppinen itse esitteli mielenterveystyötä tekevien Mieli maasta sekä Kaksisuuntaiset -yhdistysten toimintaa.

–Toimin koulutettuna vertaisohjaajana ja kokemusasiantuntijana.

Samalla hän teki tutuksi Kansalaisareenaa, joka hoitaa vapaaehtoistyön edunvalvontaa Suomessa.

Lähtölaukaus jollekin isommalle?

Tapahtuma rakennettiin Kemppisen mukaan tyhjästä nollabudjetilla.

Tavoitteena on lisätä vapaaehtoistoimijoiden yhteistyötä Imatralla ja rakentaa minimessuista jokavuotinen perinne kansainvälisen vapaaehtoistoimintapäivän yhteyteen. Sitä vietetään 5. joulukuuta.

— Nyt tapahtuma on vielä varsin suppea. Olemme saaneet ihmisiltä hyviä ideoita, mitä kaikkia tahoja voisi tulla seuraavalla kerralla mukaan, Kemppinen kertoo innoissaan.

Minimessut jatkuvat pääkirjaston ala-aulassa vielä tänään ja huomenna.

Minimessut avoinna ti klo 10–19, ke klo 10–15.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset