Kolmen ristin kirkon tilanne on parantunut huomattavasti, mutta korjauksia tarvittaisiin silti lisää — Rahanpuute estää remonttien jatkumisen

Kirkossa tehdyt mittaukset kertovat sisäilmatilanteen parantuneen huomattavasti. Kirkon takasali on kuitenkin yhä poissa käytöstä sisäilmaongelmien takia ja korjauksiin tarvittaisiin suuri määrä rahaa.

Seppo Rautiovaara

Kolmen ristin kirkossa ei ole tällä hetkellä käynnissä minkäänlaista remonttia rahanpuutteen vuoksi.
Kolmen ristin kirkossa ei ole tällä hetkellä käynnissä minkäänlaista remonttia rahanpuutteen vuoksi.

Kolmen ristin kirkon tilanne on huomattavasti parantunut, kertoo Imatran seurakunnan kiinteistöpäällikkö Jari Nousiainen. Kirkko on kärsinyt sisäilmaongelmista, mutta Nousiaisen mukaan kirkon avoinna olevat tilat ovat pysyneet korjauksien jälkeen puhtaina.

Myös kirkossa tehdyt mittaukset kertovat sisäilmatilanteen parantuneen huomattavasti. Toisaalta kirkon takasali on yhä poissa käytöstä sisäilmaongelmien takia. Nousiaisen mukaan takasalin korjauksiin tarvittaisiin suuri määrä rahaa.

— Se vaatisi mittavat korjaukset. Toistaiseksi siihen ei ole rahaa.

Kirkossa ei ole tällä hetkellä käynnissä minkäänlaista remonttia rahanpuutteen vuoksi. Nousiaisen mukaan myös Kolmen ristin kirkon pappilassa on samoja sisäilmaongelmia, mutta niillekään ei ole vaikean rahatilanteet takia voitu tehdä mitään.

Toiminta kirkossa kuitenkin pystyy jatkumaan normaalisti. Nousiaisen mukaan turisteista ei ole pulaa, sillä kirkossa käy viikonloppupäivisin jopa 50—100 vierailijaa. Kirkko vetää puoleensa etenkin Alvar Aallosta kiinnostuneita turisteja.

— Turisteja käy ihan älyttömästi. Italialaisia on ruvennut käymään paljon.

Nousiainen kertoo, että rahanhankinta on tarkoitus laittaa uudelleen käyntiin syksyllä.

— Pitäisi ilman muuta saada rahaa mahdollisimman nopeasti, että remontit jatkuisivat. Nyt ei montaa vuotta saisi viivytellä.

Uusimmat uutiset