Rautjärvi sai uuden elinvoimakehittäjän – Sini Javanainen loikkasi Juha-Pekka Natusen jättämiin saappaisiin: "Työtehtävätkin vähän muokkautuvat"

Rautjärven kunnan elinvoima- ja hankekehittäjänä on aloittanut Sini Javanainen.

Sini Eurén

Sini Javanainen on myös koiraihminen. Kuvassa Javanaisen kanssa Bruno, keskikokoinen villakoira, joka on nuorin hänen kolmesta koirastaan.
Sini Javanainen on myös koiraihminen. Kuvassa Javanaisen kanssa Bruno, keskikokoinen villakoira, joka on nuorin hänen kolmesta koirastaan.

Sini Javanainen on aloittanut helmikuussa työt Rautjärven kunnan elinvoima- ja hankekehittäjänä. Ennen Javanaista tehtävää hoiti Juha-Pekka Natunen, joka aloitti marraskuussa Lappeenrannan kulttuuritila Nuijamiehen hanke- ja markkinointipäällikkönä.

– Toimenkuvani on hyvin monipuolinen, sillä vastuullani ovat muun muassa järjestöyhteistyö, yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa sekä elinvoima- ja kehittämishankkeet, joissa kunta on mukana. Osallistun myös kunnan strategiatyöhön, Javanainen kertoo.

Javanaisen tehtävänkuvaan kuuluu sekä uusien hankkeiden käynnistäminen että toimiminen menossa olevien hankkeiden osahankevastaavana. Tällä hetkellä Javanaisella on työn alla muun muassa Rautjärven, Luumäen ja Taipalsaaren palvelupisteiden kehittämiseen tähtäävä Maaseudun palvelupisteet -hanke sekä pienten maaseutukuntien ja korkeakoulujen yhteinen Mint-hanke, joka tähtää Etelä-Karjalan pienten kuntien innovaatio- ja kokeiluekosysteemin kehittämiseen.

Rautjärven, Ruokolahden ja Parikkalan yhteinen matkailuhanke on ollut koronaviruksen takia sen sijaan aikalisällä.

Viime viikolla Rautjärven kunta tiedotti käynnistävänsä myös Käytä vastuullisesti paikallista -kampanjan, jonka tarkoituksena on rohkaista kuntalaisia ja vapaa-ajan asukkaita takaisin paikallisten palvelujen pariin koronarajoitusten helpottuessa.

Kunta ylläpitää nettisivuillaan listaa mukana olevista yrityksistä.

– Ruokakaupat ovat vetäneet hyvin koronan aikanakin, mutta useimmissa muissa palveluissa toiminta on mennyt hyvin minimiin. Yrittäjiltä onkin tullut toive, että kuluttajia pitäisi rohkaista palveluiden pariin, joten päätimme käynnistää kampanjan yhdessä sellaisten yrittäjien kanssa, jotka ovat tehneet toimenpiteitä asiakkaiden turvallisuuden takaamiseksi.

Koulumaailmasta elinvoimakehittäjäksi

Javanainen kertoo, että häntä työllistää tällä hetkellä myös käynnissä oleva Rautjärven kunnan verkkosivu-uudistus.

Koulutustaustaltaan Sini Javanainen on kasvatustieteilijä. Rautjärven naapurikunnat Imatra, Ruokolahti ja Parikkala ovat hänen lapsuusmaisemiaan, Rautjärvi on tullut tutummaksi vapaa-ajan asukkuuden myötä.

– Olen työskennellyt 16 vuotta koulumaailmassa, ensin peruskoulupuolella, sen jälkeen kansanopistolla ja viime vuodet hanketyössä ammatillisessa oppilaitoksessa. Olen siis tehnyt hyvin samantyyppistä työtä aikaisemmin, mutta tulokulma asioihin on ollut erilainen, Javanainen kuvailee.

Vaikka Javanaisen titteli on tismalleen sama kuin Natusella, viranhaltijan vaihtuessa myös työtehtävien painotukset hieman muuttuvat.

– Tehtävänkuva on samansuuntainen, mutta toki minun tausta, osaaminen ja kiinnostuksen kohteet ovat vähän erilaiset, ja sen mukaan työtehtävätkin vähän muokkautuvat, Javanainen kertoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset