Kulttuuritalo Virran tilasuunnittelun kilpailutus käynnistetään: tarkoitus tiivistää noin 900 neliömetrin verran — "Ensi vuoden alkupuolella käydään fyysisiin töihin", arvelee Sami Turunen kaupungilta

Tyhjää tulee noin 900 neliömetrin verran, mutta kuka tai mikä sen täyttää, on vielä avoinna. Mahdollisesti ulkopuolinen toimija tai joitain kaupungin toimintoja, sanoo tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen.

Minna Mäkinen

Kulttuuritalo Virrassa on määrä nipistää neliömetrejä muuhun käyttöön. Kirjaston tilat muuttuvat osin omatoimisiksi muun muassa kaupungin taloustilanteen vuoksi.
Kulttuuritalo Virrassa on määrä nipistää neliömetrejä muuhun käyttöön. Kirjaston tilat muuttuvat osin omatoimisiksi muun muassa kaupungin taloustilanteen vuoksi.

Kulttuuritalo Virran tilasuunnitteluprojekti etenee.

Projektin tarkoitus on tehostaa pinta-alan käyttöä. Tilojen tiivistämisellä vapautetaan noin 900 neliömetrin alue muuhun tarkoitukseen. Kaupungin tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turusen mukaan vielä ei ole sinetöity, mikä alue talossa pääsee remontin alaiseksi.

— Alustava visio tarkentuu sitten sen osalta, paljon tilasäästöä tulee todellisuudessa. Toimenpiteitä ei ole vielä tarkennettu, muuta kuin että kirjastoon tulee omatoimikirjasto. Se liittyy toiminnan modernisointiin, Turunen sanoo.

Tilasuunnittelun kilpailutus käynnistetään ja toteuttajasta on määrä päättää syyskuun aikana. Tarkentuneet suunnitelmat on tarkoitus saada kaupunginhallituksen käsittelyyn vuoden loppuun mennessä.

Mitä tiloihin voi sitten tulla?

— Kaikki on vielä aivan auki sen osalta. Se voi olla ulkopuolinen toimija tai kaupungin muita toimintoja. Esimerkiksi työväenopisto on yksi mahdollisuus, Turunen pohtii vaihtoehdoista kysyttäessä.

Projektin valmistumisaikataulua Turunen ei osaa arvioida, mutta hänen mukaansa ensi kevään aikana ollaan todennäköisesti jo pitkällä.

— Kun ei vielä tiedä laajuutta, mitä joudutaan tekemään. Jos suunnitelmat saadaan vuodenvaihteen tienoilla valmiiksi, niin ensi vuoden alkupuolella käydään fyysisiin töihin.

Uusimmat uutiset