Vuoksen 4H-yhdistys kamppailee taloutensa kanssa, syksyn kerhot käynnistyvät normaalisti

Minna Mäkinen

Sari Veittikoski toteaa, että vaikeudet on tehty voitettaviksi.
Sari Veittikoski toteaa, että vaikeudet on tehty voitettaviksi.

Vuoksen 4H-yhdistys taistelee, päämääränä talouden tasapainottaminen ja toiminnan jatkaminen. Yhdistys on hakenut Ruokolahden kunnalta 9 300 euron avustusta toimintansa jatkamiseksi. Summalla maksettaisiin erääntyneet ja loppuvuoden aikana erääntyvät laskut sekä hankittaisiin 4H-kerhoissa tarvittavia välineitä.

Kunnanhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina. Kunnanjohtajan päätösesityksen mukaan avustusta ei myönnettäisi, sillä toimintaa on tuettu tänä vuonna jo 4 000 eurolla.

Vuoksen 4H-yhdistyksen sihteeri Sari Veittikoski tekee muiden yhdistyksen vetäjien kanssa hartiavoimin töitä, jotta yhdistyksen talous saataisiin tasapainoon.

— Lähdimme korjaamaan löydettyjä virheitä ja tilanne näytti jo lupaavalta. Sitten alkoi tulla yllätyslaskuja, jotka synkensivät taas näkymät. Ei oltukaan nollassa vaan yhä miinuksella.

Velka on lähes puolittunut

Veittikoski uskoo yhdistyksen jatkomahdollisuuksiin, vaikka Ruokolahden kunnan avustusta ei saataisi. Yhteistyötä on viritelty myös Rautjärven kunnan suuntaan.

— Ruokolahti antoi kyllä ymmärtää, että hakemus kannattaisi laittaa vireille. Uskon, että meillä on yhä mahdollisuus selviytyä tästä, sillä velkamme on viime vuodesta lähes puolittunut ja roikkuvat laskut on saatu neuvoteltua järjestykseen.

Yhdistyksen toimintaa on Veittikosken mukaan nyt selkeytetty, jotta esimerkiksi avustuksia ei jatkossa jäisi enää hakematta.

Yhdistyksen hallinnossa ei ole tällä hetkellä palkattuja työntekijöitä. Yhdistys harkitsee luopumista Ruokolahden Rasilassa sijaitsevista toimitiloistaan.

Toiminta jatkuu normaalisti

Yhdistys jatkaa edelleen normaalia toimintaansa. Ruokolahdella on aloittanut tai aloittaa syyskautensa lähiviikkoina neljä 4H-kerhoa. Rautjärvellä kerhoja käynnistyy yksi, mahdollisesti kaksi.

— Työpalvelussa meillä on tällä hetkellä kaksi nuorta, toinen Imatralla, toinen Ruokolahdella. Kesällä nuoria oli töissä seitsemän.

Vuoksen 4H:n siipien suojassa on aloittanut myös kolme nuorta 4H-yrittäjää.

— Aiempina vuosina heitä ei ole ollut ensinkään. Olemme nuorista yrittäjistä hyvin ylpeitä.

Minna Mäkinen

Minna Mäkinen

Luetuimmat

Uusimmat uutiset