Imatrankosken päiväkodissa puettiin pitkästä aikaa sadevaatteet päälle — 4-vuotiasta Lauri Kopperia eivät syksyyn kuuluvat sateet kuitenkaan harmita: "Tänään hypittiin lätäköissä, se on kivaa"

Päiväkotilaiset keksivät sadesäälläkin monenlaista puuhaa. Hiostavien kuravaatteiden pukeminen ei sen sijaan ole lasten mieleen.

Kanerva Jalarvo

Sateenuhan vuoksi Imatrankosken päiväkodissa vietettiin iltapäivä sisätiloissa. Kohta 3-vuotias Helmi-Sofia Miettinen otti lastenhoitajan Maria Miettisen mukaan leikkiin.
Sateenuhan vuoksi Imatrankosken päiväkodissa vietettiin iltapäivä sisätiloissa. Kohta 3-vuotias Helmi-Sofia Miettinen otti lastenhoitajan Maria Miettisen mukaan leikkiin.

4-vuotiaan Lauri Kopperin kumisaappaat tulivat tänään tarpeeseen. Yön aikana sateet olivat kerryttäneet Imatrankosken päiväkodin hiekkaiselle pihalle isoja lätäköitä, ja vielä aamupäivän leikkitunnin aikana vettä tihutti ja keli oli kostea.

Lauri Kopperia eivät alkavan syksyn ensimmäiset sateet kuitenkaan harmita. Päinvastoin.

— Tänään leikittiin ja hypittiin lätäköissä. Sen on kivaa.

Isä Tomi Kopperi oli tuonut Laurin sadevaateet jo aiemmin valmiiksi päiväkotiin. Kurakeli ei siis päässyt yllättämään.

Tomi Kopperin mukaan kerrospukeutuminen ja säiltä suojautuminen ei kuitenkaan aina ole 4-vuotiaan mieleen.

 Lauri tykkää kevyemmästä vaatetuksesta, kuten isänsäkin. — Tomi Kopperi

— Lauri tykkää mieluummin kevyemmästä vaatetuksesta, kuten isänsäkin.
— Leikkiessä tulee muuten liian kuuma, Lauri lisää.

Kanerva Jalarvo

4-vuotias Lauri Kopperi veti jalkaansa kumisaappaat, joissa on vilkkuvalot pohjissa.
4-vuotias Lauri Kopperi veti jalkaansa kumisaappaat, joissa on vilkkuvalot pohjissa.

Leikkitunti sisätiloissa

Tiistai-iltapäivän sadekuurojen jälkeen aurinko pilkahteli, mutta samalla taivaanrantaan kerääntyi jo uusia tummia pilviä. Sateenuhan vuoksi Imatrankosken päiväkotilaiset päättivät pitää iltapäivän leikkitunnin sisätiloissa.

— Aamulla ulkoillaan säällä kuin säällä, mutta iltapäivisin mennään tilanteen mukaan. Sää on tosin nyt niin vaihtelevaa. Tällä hetkellä voisi hyvin olla ulkonakin, lastenhoitaja Maria Miettinen toteaa.

Tähän aikaan on vielä lämmintä, ja sadevaatteet ovat helposti hiostavia. — Maria Miettinen

Syksyyn kuuluvat sadekelit tuovat omat haasteensa päiväkodin arkeen. Siirtymät ulos ja sisälle kestävät tavanomaista kauemmin.

Miettisen mukaan sääolosuhteiden vaihtumiseen tottuu kuitenkin nopeasti.

— Kaikki eivät välttämättä tykkää sadevaatteiden pukemisesta eteenkään aluksi. Tähän aikaan on vielä lämmintä, ja sadevaatteet ovat helposti hiostavia.

Miettisen mukaan lapset kuitenkin suhtautuvat sateeseen paljon positiivisemmin kuin aikuiset: Päiväkodin pihalla keksitään sadesäälläkin monenlaista tekemistä.

— Mielellään siellä keitellään kuravellejä ja pompitaan lätäköissä.

Luetuimmat

Kommentoidut