Paperkatti muuttaa ja Mamin kulma lopettaa Tainionkoskella — Asiakasmäärien lasku ja kukkien myynnin romahtaminen johtivat Pasi Toiviaisen mukaan sulkemispäätökseen: "Ihmisillä ei ole rahaa syödä"

Yritykset toimivat samassa liiketilassa, joka on nyt myynnissä. Paperkatille jää Tainionkoskelle outlet-myymälä siihen asti, kunnes tila on saatu myytyä tai vuokrattua. Mamin kulma jatkaa näillä näkymin vain pitopalveluna.

Joonas Tapaninen

Paperkatti avattiin viime vuonna paikalla aiemmin toimineen Kirja-lahja Alexin tilalle.
Paperkatti avattiin viime vuonna paikalla aiemmin toimineen Kirja-lahja Alexin tilalle.

Imatran Tainionkoskella puolitoista vuotta toiminut askarteluliike Paperkatti on aloittanut muuttomyynnin. Uusi liiketila on jo löytynyt ja muutto Mansikkalan Citymarketin kauppakäytävälle lähestyy. Avajaisia vietetään elokuun alkupuolella.

Yrittäjä Johanna Halme kertoo, että muutolla tavoitellaan ihmisten parempaa tavoitettavuutta. Hänen mukaansa muun muassa Mansikkalan siltaremontti on vaikuttanut liikkeen myyntiin negatiivisesti.

— Olen katsonut, ettei tässä ole enää kannattavaa jatkaa, Halme toteaa.

Hän uskoo kuitenkin askarteluliikkeelle olevan kysyntää paremmalla liikepaikalla.

— Mitä olen asiakkaiden kanssa jutellut, niin tarvetta ja kysyntää on edelleen, hän sanoo.

Joonas Tapaninen

Johanna Halme uskoo, että asiakkaat löytävät askarteluvälineiden äärellä paremmin Mansikkalassa.
Johanna Halme uskoo, että asiakkaat löytävät askarteluvälineiden äärellä paremmin Mansikkalassa.

Paperkatin nykyinen liiketila siirtyi Halmeelle yrityskaupassa, jossa hän osti samalla paikalla aiemmin toimineen Kirja-lahja Alexin. Nyt liiketila on jälleen myynnissä. Halmeen mukaan ostajia ei ole vielä näköpiirissä.

— Todennäköisesti pidän tässä outlet-puolta niin pitkään kuin liiketilan omistan. Vuokraus on myös mahdollinen, jos ostajaa ei heti löydy, Halme kertoo.

Päämyyntiartikkelit löytyvät joka tapauksessa jatkossa Mansikkalasta. Tainionkoskelle jäävät poistotuotteet. Muuton myötä liikkeen käytössä olevat neliöt puolittuvat. Nykyisessä liikkeessä neliöitä on yli 100, tulevassa alle 50.

Mamin kulma jatkaa pitopalveluna

Paperkatin kanssa samassa liiketilassa toimiva kukkakauppa ja kahvila Mamin kulma laittaa puolestaan lapun luukulle heinäkuun viimeisenä päivänä. Yrittäjä Pasi Toiviainen kertoo, että yrityksen liiketoiminta on myynnissä.

Jos kauppoja ei synny ja kivijalkakauppa hiljenee, toiminta jatkuu pitopalveluna. Mamin kulma on vuokralaisena Halmeen omistamassa liiketilassa. Toiviaisen mukaan lopettamispäätöksen taustalla on kolme syytä.

— Ihmisillä ei ole rahaa syödä, jonka takia asiakasmäärät ovat laskussa. Toisekseen pitäisi saada varma tulo jostain kerran kuukaudessa. Kolmas iso tekijä on se, että kukkien myynti on romahtanut, joka on syönyt kannattavuutta.

Mamin kulma muutti nykyiselle toimipaikalleen reilu vuosi sitten. Aiemmin yritys toimi Imatrankoskella.