Mansikkalan päiväkoti häviää katukuvasta vauhdilla – Imatrankosken päiväkoti puretaan ensi vuonna tai vuonna 2022

Vuoksenniskan vuoropäiväkodille yritetään löytää vuokralaista. – Olisi hyvä, jos sille löytyisi käyttöä, sanoo Pasi Huoponen Mitralta.

Minna Mäkinen

Mansikkalan vanha päiväkoti on nyt röykkiö tiiliskiviä.
Mansikkalan vanha päiväkoti on nyt röykkiö tiiliskiviä.

Mansikkalan vanha päiväkoti on jo lähes purettu. Perjantaina kaivinkone oli työskentelemässä kiviröykkiöllä, jonka paikalla oli vielä jokunen viikko sitten tyhjä päiväkotirakennus.

Imatran Mitran talonrakennusvastaava Pasi Huoponen kertoo, että Imatrankosken entinen päiväkoti purettaneen joko ensi vuonna tai vuonna 2022.

– Siinä on kolme rakennusta. Keskimmäinen rakennus on entinen päiväkoti, joka on nyt tyhjillään, ja se on siis tarkoitus purkaa. Kahdessa muussa rakennuksessa Eksote järjestää erilaista päivätoimintaa, Huoponen huomauttaa.

Vuoksenniskalla sijaitsevaa vuoropäiväkotia yritetään Huoposen mukaan tällä hetkellä tarjota vuokralle.

– Olisi hyvä, jos sille löytyisi käyttöä. Jos vuokralaista ei löydy, niin sitten rakennus menee todennäköisesti jossain vaiheessa purkulistalle. Tyhjillään sitä ei kannata kovin montaa vuotta pitää.

Muutakin purettavaa löytyy

Entiselle ryhmäkoti Kielorinteelle purkulupa on ollut olemassa jo pitkään. Huoposen mukaan tavoitteena on, että rakennus päästäisin purkamaan ensi vuoden aikana.

– Rakennuksessa kulkee Telian kaapelit, jotka olisi siirrettävä kulkemaan muuta kautta. Se taas on Telian heiniä, Huoponen sanoo.

Osoitteessa Kaukopäänkatu 1 sijaitseva kerrostalo odottaa myös purkamistaan.

– Se puretaan ensi vuonna. Aikataulu ei ole vielä tarkentunut sen osalta alkavatko purkutyöt keväällä, kesällä vai syksyllä. Se tarkentuu myöhemmin. Kerrostalossahan on vielä asukkaitakin.

Huoposen mukaan jokainen purkukohde tullaan kilpailuttamaan erikseen.