Venepaikkamaksuihin on luvassa Imatralla ensi vuodeksi pieniä korotuksia – Venekerho vetäytyy Lammassaaren sataman arjen pyörittämisestä, Ruokolahden Leijona Oy jatkaa

G-laituri puretaan, mutta H- ja I-laiturit jäävät veneilijöiden käyttöön.

Jarmo Hämäläinen

Imatran venesataman G-laituri puretaan, eikä uutta sen tilalle rakenneta.
Imatran venesataman G-laituri puretaan, eikä uutta sen tilalle rakenneta.

Yksi aikakausi päättyy Lammassaaren venesatamassa ensi vuonna, kun Imatran Venekerho vetäytyy sataman toiminnan pyörittämisestä. Satamaoperaattori New Port Imatra on tehnyt ensi vuodesta suoraan sopimuksen Juhani Turpeisen yrityksen Ruokolahden Leijona Oy:n kanssa.

Turpeinen toimi jo päättyneellä veneilykaudella Lammassaaren satamakapteenina, mutta Venekerho teki sopimuksen NPI:n kanssa ja osti sitten satamapalvelut Turpeisen yritykseltä.

– Meidän jäsenistöstä ei tekijää enää löytynyt. Ympärivuotista päätoimista hommaa satamakapteenille ei kuitenkaan löydy, Venekerhon puheenjohtaja Jyrki Tikka sanoo.

Turpeisen yritys hoitaa Imatran venesatamaa ensi vuonna kokonaisvaltaisesti. Se pyörittää Venekerhon vuokralaisena ravintola Kolmea Ankkuria ja hoitaa myös polttoainejakelun.

– Tämä järjestely sopii meille erittäin hyvin, sanoo New Port Imatran hallituksen puheenjohtaja Ilkka Seppälä.

Pieniä korotuksia venepaikkahintoihin

Lammassaaren venepaikkojen hintoihin on tulossa ensi vuodeksi pieniä korotuksia.

Seppälän mukaan keskimääräinen korotustarve on 16 euroa koko kauden hinnassa. Kaikkien venepaikkojen hintaa ei välttämättä tule korotuksia.

G-laituri puretaan, H ja I jäävät käyttöön

Venesatamassa puretaan seuraavaksi Kolmesta ankkurista pohjoiseen päin oleva G-laituri. Huoltolaituri uusitaan. Laiturit myydään osissa.

G-laiturin paikalle ei uutta rakenneta, mutta sataman pohjoisista laitureista H ja I jäävät veneilijöiden käyttöön jatkossakin.

Uusia paikkoja G-laiturin veneilijöille on jo tarjolla. Päättyneen veneilykauden aikana New Port Imatra pidensi satamassa E-laiturin lopulliseen pituuteensa. Valot ja puomit pidennykseen rakennetaan ensi vuonna.

F-laituria on myös jatkettu ja sen sähköistys on tulevien töiden listalla.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset