Vuoksenniskan koulun vesivahingon korjaus kestää viikkoja — yläpohjan kärsimät vauriot eivät ole vielä selvillä

Kosteuskartoitus kertoo, että kaksi luokkaa vaurioitui vedestä pahimmin. Kolmannesta luokasta kastui yksi nurkka. Kosteusvaurioiden korjaus maksaa kymmeniä tuhansia euroja.

Mika Strandén

Vuoksenniskan koulun kosteusvauriokorjaus tulee kestämään useita viikkoja. Arkistokuva.

Vuoksenniskan koulukeskuksen vesivahingossa vaurioitui kosteuskartoituksen mukaan pahemmin kaksi luokkaa, tiedottaa Imatran kaupunki. Kolmas luokka kärsi kosteusvaurioita yhdestä nurkastaan.

Kartoituksessa selvisi, että kahden luokan sisäkattojen kipsilevyt ovat kastuneet. Ne on purettava ja kastunut alue kuivattava.

Kuivatus aloitetaan heti, kun tilat on saatu tyhjennettyä. Lattioihin vesi ei ole kaupungin mukaan aiheuttanut vaurioita.

Yläpohjan eli ullakon vauriot eivät ole vielä selvillä. Sen osalta tutkimukset jatkuvat. Yläpohjaa on purettava, jotta selviää, minkä verran betonin välissä olevat puukuitusementtilevyt eli toja-levyt ovat kastuneet.

Kuivatus, purku ja korjaus tulevat kaupungin mukaan kestämään useita viikkoja. Korjauskustannukset ovat arviolta kymmeniä tuhansia euroja.

Vesivahinko havaittiin viime viikon perjantaina. Vettä oli päässyt ulkokatolle muodostuneen jääpadon vuoksi valumaan Vuoksenniskan koulun päärakennuksen ylimmän kerroksen luokkiin.

Vaurioituneet luokat ovat kieliluokkia. Korvaavat opetustilat on järjestetty muualta koulurakennuksesta.

Kosteuskartoituksen teki Kosteudenhallinta Hirvi -osakeyhtiö.

Juttua täsmennetty tiistaina 19.2. kello 11.59. Vettä oli valunut luokkatilojen lattioille asti, mutta se ei ehtinyt vaurioittaa lattioita.