Rasilan kirpputorisuunnistus järjestetään lauantaina kuudennen kerran — Tapahtumaan on ilmoittautunut reilut 50 myyjää: "Tämän vuoden erikoisuutena voisi pitää kaninlihamaistatusta"

Imitsi ei ainakaan alkukesästä järjestä keskustan alueella kirpputoritapahtumia.

Anu Pakarinen

Tosi hyvin on kauppa käynyt, kehui Käringiltä myymään tullut Leea Kolehmainen Rasilan kirpputorisuunnistuksessa vuonna 2006.
Tosi hyvin on kauppa käynyt, kehui Käringiltä myymään tullut Leea Kolehmainen Rasilan kirpputorisuunnistuksessa vuonna 2006.

Perinteikäs Rasilan kirpputorisuunnistus järjestetään jälleen lauantaina kello 10—14. Kuka tahansa Rasilassa asuva on silloin tervetullut osallistumaan tapahtumaan pystyttämällä kirpputoripöydän omalle kotipihalleen.

— Tapahtuma noudattaa samaa kaavaa kuin ennenkin eli myyntipaikat sijaitsevat Rasilan pääraitin ja siitä risteävien teiden varsilla. Yhteismyyntipiste löytyy Alppimajan takaa, kertoo kirpputoritapahtuman puuhanainen Satu-Johanna Bom.

Virallinen kirppiskahvio sijaitsee osoitteessa Mikontie 10, jonne notkuvat herkkupöydät on katettu omenapuiden katveeseen.

Rasilan kirpputorisuunnistus järjestetään tänä vuonna jo kuudennen kerran.

Myyjiä on ilmoittautunut reilut 50 ja myyntipaikkoja on 21.

— Lasten ja naisten vaatteita löytyy runsaasti, toki myös kodin tavaroita, kuten mattoja on ilmoitettu myyntiin paljon. Kasvomaalausta on myös luvassa.

Tarjolla kaninlihamaistiaisia

Tapahtuman tähänastisen historian erikoisin myyntiartikkeli on ollut soutuvene.

— Tämän vuoden erikoisuutena voisi pitää kaninlihamaistatusta, Bom vinkkaa.

Bom ohjeistaa käymään reitin läpi kävellen, jotta ruuhkilta vältytään. Auto kannattaa silloin jättää keskeiselle paikalle kirjaston ja koulun luokse.

— Pyöräily on toinen suosittu kulkutapa kirpputorisuunnistuksessa, Bom sanoo.

Imatrankoskella ei järjestetä ainakaan alkukesästä kirpputoritapahtumia. Imatran kaupunkikeskusta -yhdistys Imitsin toiminnanjohtaja Liisa Marsio kertoo, että tämä johtuu muiden kesätapahtumien voimakkaasta painottumisesta alkukesään.

Hän kuitenkin muistuttaa, että torilta voi kuka tahansa varata kirppispöydän.

— Alustavasti on suunniteltu, että jos elokuulle löytyy virtaa, niin silloin saatettaisiin järjestää esimerkiksi takakonttikirppis, Marsio kertoo.

Juttua päivitetty 17.5. kello 20.25: Lisätty kirpparisuunnistuksen ajankohta kello 10—14 lauantaina.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset