Imatran kaupunki kuuli urheilutaloa ja uimahallia käyttäviä urheiluseuroja maanantaina — Suurimmaksi huolenaiheeksi nousi mahdollinen pitkä tilojen käyttökatko

Jos uusi urheilutalo ja uimahalli rakennetaan nykyiselle paikalle, tulisi tilojen käyttöön noin 1,5 vuoden katkos. Se nousi keskustelussa suureksi huolenaiheeksi. Sijainnilla ei niinkään ollut suurta merkitystä tilaisuudessa olleille seuroille.

Tenho Tiilikainen

Maanantain keskustelutilaisuudessa urheilutalolla oli paikalla 17 edustajaa eri urheiluseuroista.
Maanantain keskustelutilaisuudessa urheilutalolla oli paikalla 17 edustajaa eri urheiluseuroista.

Imatran kaupunki järjesti maanantai-iltana Imatran urheilutalolla kuulemistilaisuuden urheilutaloa ja uimahallia käyttäville urheiluseuroille.

Kokoontumisen aiheena oli ensisijaisesti se, millaisia vaikutuksia eri urheiluseuroille olisi siitä, mikäli nykyiset tilat eivät olisi käytettävissä rakentamisen aikana.

Jos uusi urheilutalo rakennettaisi nykyiselle paikalle, tulisi tilojen käyttöön noin 1,5 vuoden katkos.

Imatran kaupungin hyvinvointipalveluiden päällikön Arja Kujalan mukaan pääsääntöisesti urheiluseurojen linja oli yhteneväinen siitä, että katkos vaikeuttaisi merkittävästi liki kaikkien urheilutaloa käyttävien seurojen toimintaa.

— Joidenkin seurojen osalta se vaikeuttaisi jopa niin, että koko toiminta saattaisi loppua. Tämä johtuu siitä, että korvaavia tiloja on vaikea järjestää noinkin pitkäksi ajaksi, hän kertoo.

Kujalan mukaan osalle seuroista korvaavia tiloja pystytään osoittamaan helpommin esimerkiksi koulujen liikuntasaleista.

Kuitenkin esimerkiksi telinevoimistelun- ja rytmisen voimistelun seurojen sekä uintiseuran kohdalla on liki mahdoton yhtälö löytää korvaavia tiloja 1,5 vuoden ajaksi.

Sijainnilla ei suurta merkitystä

Yleisellä tasolla keskustelua käytiin Kujalan mukaan myös urheilutalon tulevasta sijainnista. Keskustelussa ei kuitenkaan noussut esiin, olisiko urheilutaloa tai uimahallia käyttävien seurojen mielestä nykyinen paikka vai Ukonniemi suositumpi.

— Pääsääntöisesti maanantai-illan näkemys oli se, että heille sijainnilla ei ole niinkään suurta merkitystä. Se joukko ketä he liikuttavat, liikkuvat pääsääntöisesti joko omilla autoilla, tai esimerkiksi lapset saatetaan harrastuksen pariin.

Piia Kaskinen

Uimareille on liki mahdotonta löytää korvaavia tiloja rakentamisen ajaksi, jos uusi uimahalli rakennetaan nykyiselle paikalle.
Uimareille on liki mahdotonta löytää korvaavia tiloja rakentamisen ajaksi, jos uusi uimahalli rakennetaan nykyiselle paikalle.

Maanantain keskustelutilaisuudessa oli paikalla 17 edustajaa eri urheiluseuroista. Paikalla oli väkeä salibandy-, kamppailu-, ja voimisteluseuroista sekä uinti- ja yleisurheiluseurasta.

Tässä vaiheessa mukana oli ainoastaan urheilutaloa ja uimahallia käyttävät seurat.

— Vielä ei kutsuttu kaikkia seuroja, ketkä kenties muutoin toimivat liikunnan parissa, Kujala toteaa.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa joulukuussa

Seurat saavat tehdä Kujalalle oman yhteenvedon urheilutalon rakentamisen vaikutuksista seuralle 5. joulukuuta mennessä. Sen jälkeen Kujala tekee niistä yhteenvedon kaupunginhallitusta varten.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessa 16. joulukuuta.

Urheiluseuroja kutsutaan keskustelutilaisuuksiin urheilutaloa koskien myös jatkossa, aina sen hetken suunnittelutilanteen mukaan.

— He ovat kukin oman lajin asiantuntijoita, ja heitä tarvitaan valmisteluvaiheessa, Kujala mainitsee.

Luetuimmat