Sienimäeltä lähtee kauppa, kun K-market suljetaan joulukuun puolessa välissä — "Miten vanhat ihmiset pääsevät nyt kauppaan?"

Syynä ovat sisäilmaan liittyvät ongelmat. Kaikki työtekijät irtisanotaan.

Joonas Tapaninen

Äitinsä kauppa-asioita hoitamaan tullut Mauno Paavilainen tyrmistyi kaupan ulko-ovella olleesta lopettamisilmoituksesta.
Äitinsä kauppa-asioita hoitamaan tullut Mauno Paavilainen tyrmistyi kaupan ulko-ovella olleesta lopettamisilmoituksesta.

Sienimäen K-marketin asiakkaita odotti kaupan ulko-ovessa torstaina ikävä uutinen. Kaupan lopettamisesta kertova lappu tyrmistytti imatralaista Mauno Paavilaista, joka oli hoitamassa polkupyörällä Sienimäellä asuvan äitinsä kauppa-asioita.

— Tällä kylällä on niin paljon asukkaita, että kyllä tässä kauppa pitäisi olla. Onhan täällä ennen ollut määrätyn aikaa kaksi kauppaakin, Rautionkylällä asuva Paavilainen äimisteli.

Paavilaista huolettavat erityisesti iäkkäät ihmiset, joita kaupan lähistöllä asuu paljon.

— Miten vanhat ihmiset, joilla ei ole omia kulkuneuvoja, pääsevät nyt kauppaan? Lähin kauppa on Karhumäellä ja seuraavaksi lähimmät ovat Prisma ja Citymarket. Sinnekin linja-auto kiertää nykyisin jumalattoman matkan, Paavilainen sanoi.

Sulkemisen syynä sisäilmaongelmat

Sienimäen K-market sulkee ovensa joulukuussa. Kaupan kohtaloksi koituivat sisäilmaongelmat, joita on tutkittu tiloissa syksyn aikana. Terveystarkastajan raportin mukaan kauppatiloissa olisi tarvittu järeä remontti.

— Remontin olisi pitänyt olla perusteellinen, jotta tiloja olisi voitu käyttää elintarvikkeiden myyntiin, kuvailee kauppias Jani Liuksiala.

Joonas Tapaninen

K-market Sienimäen asiakkaille kerrotaan kaupan sulkemisesta ovessa olevalla lapulla. Lähikaupalta Keskolle siirtynyt myymälä ei ehtinyt olla K-ryhmän väreissä vuottakaan.
K-market Sienimäen asiakkaille kerrotaan kaupan sulkemisesta ovessa olevalla lapulla. Lähikaupalta Keskolle siirtynyt myymälä ei ehtinyt olla K-ryhmän väreissä vuottakaan.

Keskon ja taloyhtiön keskinäisen sopimuksen mukaan peruskorjaukset kuuluvat kiinteistön omistajalle. Liuksialan mukaan taloyhtiön resurssit eivät riittäneet tilan kunnostukseen, joten Kesko päätti purkaa vuokrasopimuksen.

Kaupassa työskentelee nyt viisi henkilöä, joista yksi on pitkällä sairauslomalla. Sitä, liittyykö poissaolo sisäilmaan, kauppias ei osaa sanoa. Kaikki henkilöt irtisanotaan kaupan lopettamisen yhteydessä.

— Jatkossa tarjoamme tietenkin ensisijaisesti näille henkilöille K-ryhmässä mahdollisesti vapautuvia työpaikkoja. Tällä hetkellä sellaisia ei kuitenkaan ole tarjolla, sanoo Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen.

Kolmesta kaupasta jäljellä yksi

Keskon tekemä päätös harmittaa myös kauppiasta. Pariskunta Jani ja Anisa Liuksiala tulivat Imatralle alun perin kolmen kaupan kauppiaiksi, joista Sienimäen sulkemisen jälkeen jää jäljelle enää Karhumäki. Sienimäen K-marketin Liuksialat ottivat vastaan 18. maaliskuuta. Tainionkoskella kauppa ehti sulkeutua toukokuussa ennen kuin Liuksialat ehtivät edes aloittaa sen pyörittämisen.

— Onhan tämä harmillinen tilanne myös meille. Mutta terveysasiat ovat aika selkeitä perusteita.

Juttua muokattu 8.11. klo 11.42. Juttua täydennetty ja liitetty kuvia.

Juttua muokattu 8.11. klo 12.33. Lisätty aluejohtajan kommentit ja tieto irtisanomisista. 

Luetuimmat

Uusimmat uutiset