Kaukopään eilisen räjähdysonnettomuuden syytä selvittää nyt poliisin tekninen tutkinta ja myös Turvatekniikan keskus — onnettomuushetkellä paikalla olleille työntekijöille järjestettiin jälkipurkutilaisuus

— Toivottavasti onnettomuuden syy selviää, toivoo Imatran tehtaiden palo- ja suojelupäällikkö Mikko Parikka Stora Ensolta.

Mikko Parikka

Onnettomuuspaikka, lämmönjakohuoneen jäänteet taustalla vasemmalla.
Onnettomuuspaikka, lämmönjakohuoneen jäänteet taustalla vasemmalla.

Kaukopään tehdasalueella torstaina aamupäivällä sattuneen räjähdysonnettomuuden jälkityöt jatkuvat. Syy lämminvesivaraajan painekattilan räjähdykselle halutaan selvittää.

— Itse lämminvesivaraaja oli hyväkuntoinen, siinä ei ollut teknistä vikaa. Selvitämme nyt, millainen mekanismi onnettomuudessa oli, kertoo Stora Enson Imatran tehtaiden palo- ja suojelupäällikkö Mikko Parikka.

Onnettomuuspaikalla kävi perjantaina poliisin tekninen tutkinta.

— Saimme sieltä apua. Myös Turvatekniikan keskus on mukana selvittelyissä. Kyseessä voi olla laitevika. Toivottavasti asia selviää, sanoo Parikka.

Henkilöstölle jälkipurkutilaisuus

Torstain onnettomuuden aikana päällystystehtaalla ja Corenson hylsytehtaalla oli Parikan mukaan paikalla noin 30 henkilöä. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

— Se oli luojan lykky. Järjestimme kuitenkin koko paikalla olleelle henkilöstölle jälkipurkutilaisuuden.

Ennen räjähdystä 200 litran lämminvesivaraajassa ollut vesi oli alkanut kiehua. Paine purkautui räjähdysmäisesti ja rikkoi tehdassalin sisällä olevasta tiilirakenteisesta, teräksellä tuetusta lämmönjakohuoneesta kaksi seinää.

— Kaksi seinää sortui. Myös tehdassali kärsi pieniä vaurioita, kun tiilet pyörivät betonilattialla Corenson tehdassalin puolelle, kertoo Parikka.

Mikko Parikka

Corenson hylsytehtaan konesali.
Corenson hylsytehtaan konesali.

Talousvesi oli poikki joitakin tunteja

Päällystystehdas oli onnettomuuden vuoksi torstaina joitakin tunteja ilman talousvettä. Varajärjestelmä saatiin toimimaan torstaina kello 17 aikaan.

— Toiminta päällystystehtaalla on jatkunut normaalisti, Parikka kertoo.

Corenson hylsytehtaalla onnettomuus aiheutti katkoksen tuotantoon.

— Pieniä korjauksia on tehty, kun linjasta irtosi pari moottoria ja sähköt katkesivat, kertoo tehtaanjohtaja Lea Jaatinen Corensolta.

Jaatinen ennakoi ajojen olevan päällä jälleen lauantaina.

Juttua täydennetty 27.9. kello 14.45 Lea Jaatisen kommenteilla.

Uusimmat uutiset