Imatran seudun yritystilojen hallituksen puheenjohtaja Tommi Matikainen: Hossukan tilaussaunan vuokraus on business-to-business -kauppaa, jossa kilpailutusta ei ole käytetty

Matikainen vinkkasi itse Tuplakasin tilantarpeesta yritystilojen toimitusjohtaja Lassi Nurmelle.

Heidi Veijalainen

Hossukan Helmi rakennettiin vuonna 2012 Saimaa Adventuresin toiveiden mukaisesti. — On harmillista, että heidän liiketoimintansa siinä ei kannattanut, sanoo Tommi Matikainen.
Hossukan Helmi rakennettiin vuonna 2012 Saimaa Adventuresin toiveiden mukaisesti. — On harmillista, että heidän liiketoimintansa siinä ei kannattanut, sanoo Tommi Matikainen.

Imatran seudun yritystilat -osakeyhtiön hallituksessa ei ole tarkoitus käsitellä yhtiön omistaman tilaussauna Hossukan Helmen vuokrausta. Näin kertoo hallituksen puheenjohtaja Tommi Matikainen (kok.).

Imatran seudun yritystilat -osakeyhtiö vuokraa omistamansa Hossukan Helmen tilaussaunan lennossa Mikko Airaksen ja Joakim Mansnerin omistamalle Tuplakasi-osakeyhtiölle, kun edellisen vuokralaisen konkurssipesän hoitaja purki aiemman vuokrasopimuksen.

— Yritystilojen omistamien toimitilojen vuokraus on business-to-business -puolen (yritysten välistä) kauppaa, jossa kilpailutusta ei ole käytetty. Kilpailutuksen tarpeesta ei ole olemassa mitään linjausta. Tilanne on toinen kaupungin taseessa olevien kiinteistöjen, kuten jäähallin tai uimahallin suhteen, toteaa Matikainen.

Matikainen vinkkasi Tuplakasista

Päätöksen vuokrauksesta teki viime viikolla yritystilojen toimitusjohtaja Lassi Nurmi.

— Kyse on operatiivisesta toiminnasta. Toimitusjohtaja etsii kumppanit ja vuokraa tilat, sanoo Matikainen.

Matikainen kertoo antaneensa itse Nurmelle vinkin siitä, että Tuplakasi-yrityksellä on tarvetta saunatiloille.

— Sanoin Lassille, että kannattaa soittaa yrittäjille ja kysyä kiinnostusta vuokraukseen. He pääsivät sitten sopimukseen.

Mikko Airas on Matikaisen puoluetoveri kokoomuksesta sekä kaupunginhallituksen jäsen.

Kaikkien yrittäjien tilatoiveita kuullaan

Matikainen muistuttaa, että Imatran seudun yritystilat kuuntelee avoimin mielin yrittäjien tilatoiveita.

— Tiloja on tehty joustavasti yrittäjien tarpeiden mukaan. Nytkin rakenteilla on esimerkiksi allasosasto Imatran kylpylälle. En näe, että yrittäminen jäisi täällä tiloista kiinni.

Tilojen omistaminen ei Matikaisen mukaan ole myöskään itsetarkoitus.

— Hossukan Helmen suhteen ei ole myyntiaikeita, mutta jos potentiaalisia ostajia löytyy, on kaikki kaupan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset