Kaakon Viestintä Oy aloittaa yt-neuvottelut

Kai Skyttä

Kaakon Viestintä Oy aloittaa ensi viikolla koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut. Kaakkois-Suomessa toimivan mediayhtiön tavoitteena on löytää kahden miljoonan euron säästöt.

Kaakon Viestinnän julkaisemia lehtiä ovat eteläkarjalaiset Etelä-Saimaa ja Uutisvuoksi, Länsi-Savo ja Itä-Savo Etelä-Savon talousalueelta ja Kymenlaaksossa ilmestyvät Kymen Sanomat ja Kouvolan Sanomat.

Kaakon Viestinnän toimitusjohtaja Jarmo Koskisen mukaan yt-neuvottelut voivat johtaa henkilöstövähennyksiin. Koskinen ei halua arvioida henkilöstöratkaisuja ennen kuin yt-neuvottelut on käyty.

— Vähennykset ovat mahdollisia. Sitä ennen haemme henkilöstön kanssa säästöjä kaikista toiminnoista. Edessä on koko yhtiötä koskeva muutosohjelma.

Koskisen mukaan Kaakon Viestintä panostaa toiminnan uudistamiseen ja toimintatapojen muuttamiseen. Samalla yhtiö tehostaa liiketoimintaansa ja organisoituu uudelleen.

Paikallisuus kaikkien lehtien eri toiminnoissa on muutoksen keskellä tärkeää.

— Pyrimme löytämään tehokkaamman tavan toimia ja palvella paikallisia asiakkaitamme. Tämä voi johtaa siihen, että joissain tapauksissa luovumme nykyisestä, mutta panostamme uuteen.

Kaakon Viestintä on uudistanut syksyn aikana verkkopalvelujaan Etelä-Savon maakuntalehdissä. Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson lehdet seuraavat lähiviikkoina perässä.

Yt-neuvotteluiden ja muutosohjelman taustalla on media-alan kiihtyvä muutosvauhti.

— Median muutos on ollut kovempaa kuin on osattu ennustaa. Kuluttajien ja yritysasiakkaiden tapa käyttää mediaa muuttuu kovaa vauhtia. Kuluttajille ja mainostajille on kehitettävä koko ajan monipuolisempia ratkaisuja.

Median muutosta on vauhdittanut Suomen taloustilanne. Vaikka kasvu on jo käynnissä, yritysten mainospanostukset eivät ole vielä kääntyneet kasvuun.

Koskisen mukaan digitaalisten palvelujen ja kanavien asiakasmäärät kasvavat koko ajan.

— Mutta myös painetun lehden asema on edelleen vahva.

Kymen Viestinnän lisäksi myös Alma Media ilmoitti tällä viikolla paikallislehtiryhmäänsä koskevista säästötoimista ja yt-neuvotteluista.

Harri Manskinen

Harri Manskinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.